Home / Family  / Εργαζόμενη μητέρα και οικογένεια

Εργαζόμενη μητέρα και οικογένεια

Γιατί το να είσαι εργαζόμενη μητέρα βοηθά στην ανάπτυξη των παιδιών. 

Οι εποχές που η μητέρα ασχολιόταν μόνο με τα του οίκου και την ανατροφή των παιδιών, έχουν περάσει. Οι μαμάδες σήμερα εργάζονται και προσπαθούν να συνδυάσουν την μητρότητα, τη συντροφικότητα και την καριέρα. Γιατί όχι; Μπορούν και τα καταφέρνουν μια χαρά.

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η μητέρα που εργάζεται δεν θέτει ως προτεραιότητα τα παιδιά της. Άλλοι λένε πως τα παιδιά αυτά αναπτύσσουν προβλήματα συμπεριφοράς. Σύμφωνα όμως με έρευνες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του London School of Economics, τα παιδιά με εργαζόμενους γονείς έχουν καλύτερη αναπτυξιακή πορεία από ότι τα παιδιά γονιών που δεν εργάζονται. Οι έρευνες επίσης σημειώνουν πως τα παιδιά μη εργαζόμενων μαμάδων είχαν μειωμένες κοινωνικές ικανότητες σε σχέση με τα παιδιά εργαζόμενων μητέρων.

 

Γιατί λοιπόν τα παιδιά εργαζόμενων μαμάδων είναι περισσότερο ευεργετημένα;

Οι μαμάδες που εργάζονται αποτελούν θετικά παραδείγματα για τα παιδιά αφού συνδυάζουν οικογένεια και εργασία. Ακόμη, τα παιδιά γίνονται πιο ανεξάρτητα καθώς από μικρή ηλικία μαθαίνουν να αυτενεργούν. Επίσης, οι εργαζόμενες μητέρες είναι λιγότερο επιρρεπείς στην κατάθλιψη γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για πιο ευτυχισμένα παιδιά.

 

Οι εργαζόμενες μαμάδες περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και το διασκεδάζουν. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνα στην Δανία τα παιδιά με εργαζόμενες μαμάδες έχουν καλύτερες επιδόσεις στην εκπαίδευση. Τέλος, αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς  καθώς μαθαίνουν να είναι περισσότερο υπεύθυνα. Είναι ολοφάνερο λοιπόν, πως η εργασία είναι ένα δικαίωμα που ωφελεί όχι μόνο την εργαζόμενη γυναίκα αλλά και τα παιδιά της.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!