Home / Good Life  / Art & Culture  / “Επιθυμία για ελευθερία”:  Ο Ιρανός καλλιτέχνης ύψωσε τη σημαία της αντίστασης ενάντια στους Ταλιμπάν

“Επιθυμία για ελευθερία”:  Ο Ιρανός καλλιτέχνης ύψωσε τη σημαία της αντίστασης ενάντια στους Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν κατέχουν πλέον τις περισσότερες επαρχίες του Αφγανιστάν και είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν. Σήμερα, ο λαός, η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Σε αυτά τα τραγικά γεγονότα απάντησε ο Ιρανός αρχιτέκτονας, γραφίστας και καλλιτέχνης Mohammad Hassan Forouzanfar. Δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών στα ιστορικά μνημεία του Αφγανιστάν και ύψωσε τη σημαία της αντίστασης του λαού ενάντια στους Ταλιμπάν. Τα μνημεία της χώρας ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

 

 

 

 

Σκοπός του ήταν να εκφράσει μια ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα συγκλονιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στο Αφγανιστάν τις τελευταίες ημέρες. Η «επιθυμία για ελευθερία» είναι το κύριο μέλημα του. Ο καλλιτέχνης οραματίζεται την ηρεμία της χώρας του και με τη συλλογή φωτογραφιών του διαδίδει μηνύματα ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για τον καλλιτέχνη εδώ!

 

 

⇒ Δείτε ακόμα: Την πρώτη Αφγανή καλλιτέχνιδα που ερμηνεύει τη φρίκη των Ταλιμπάν!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein