Home / Beauty  / Επαγγελματική βαφή μαλλιών στο σπίτι

Επαγγελματική βαφή μαλλιών στο σπίτι

Θέλεις να αλλάξεις χρώμα στα μαλλιά σου; Tips για να πετύχεις επαγγελματική βαφή μαλλιών, μόνη σου.

Αν πρώτη φορά, επιχειρείς να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου, υπάρχουν κάποια tips για να επιτύχεις ακόμη και επαγγελματικό αποτέλεσμα.

 

 

Κάνε πρώτα ένα μικρό τεστ.

Πριν προχωρήσεις σε ολοκληρωτική βαφή των μαλλιών, δοκίμασε την βαφή σε ένα μικρό τμήμα των μαλλιών σου. Για να αποφύγεις απογοητεύσεις αλλά και αλλεργικές αντιδράσεις, βάψε πρώτα ένα μικρό μέρος των μαλλιών σου. Επιπλέον, η δοκιμή αυτή θα σε βοηθήσει να μην ταλαιπωρήσεις περαιτέρω τα μαλλιά σου, αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα. Προτίμησε τα μαλλιά κοντά στον σβέρκο, καθώς αν κάτι πάει στραβά δεν θα φαίνεται. Όταν σιγουρευτείς πως το χρώμα είναι αυτό που επιθυμούσες, προχώρησε κανονικά στο βάψιμο όλου του κεφαλιού.

 

Προνόησε.

Αυτό το tip αφορά κυρίως σε όσες βάφουν για πρώτη φορά τα μαλλιά τους μόνες τους. Αγοράστε δύο κουτιά βαφής. Αυτό που δεν θέλεις είναι σίγουρα να μείνει τμήμα των μαλλιών σου άβαφο και να φαίνεται παράταιρο το αποτέλεσμα. Αν έχεις σχετικά μακριά ή πολλά μαλλιά, μην μείνεις μόνο σε μια βαφή. Για ασφάλεια αγόρασε δυο κουτιά και χρησιμοποίησε όσο προϊόν σου είναι απαραίτητο.

 
Χρησιμοποίησε βαζελίνη.

Είναι πολύ εύκολο το χρώμα να μετακινηθεί σε μέρη του προσώπου σου και να βάψεις πέρα από τα μαλλιά και το μέτωπό σου. Πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου, άπλωσε μια ποσότητα βαζελίνης στο μέτωπό σου και γενικά κατά μήκος του προσώπου σου. Το στρώμα βαζελίνης, αποτρέπει το χρώμα να περάσει στο δέρμα και σε προστατεύει από ατυχήματα.

 

Πρώτα οι ρίζες.

Πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου, χτένισέ τα καλά για να απομακρύνεις τυχόν κόμπους. Όταν τα έχεις ξεμπλέξει και είναι μαλακά, θα είναι έτοιμα για βαφή. Πολύ σημαντικός κανόνας είναι να ξεκινήσεις από τις ρίζες και να καταλήγεις στις άκρες. Όταν τελειώνεις τμήμα- τμήμα, το πέρασμα του χρώματος, χτένισέ τα με μια αραιά χτένα ώστε η βαφή να απλωθεί ομοιόμορφα.

 

Extra tip: Για ακόμη πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, μην λούσεις τα μαλλιά σου κάποιες μέρες πριν την βαφή. Τα «λερωμένα» μαλλιά συγκρατούν καλύτερα το χρώμα! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!