Home / Good Life  / Εξερευνήστε την πανέμορφη Πάργα!

Εξερευνήστε την πανέμορφη Πάργα!

Η γραφική Πάργα περιμένει να την επισκεφθείτε! 

 

Η Πάργα αμφιθεατρικά χτισμένη, με τον πολύχρωμο διατηρητέο οικισμό της, θυμίζει νησί. Συνδυάζοντας βουνό, δεν είναι τυχαία η ονομασία της ως “Νύμφη της Ηπείρου”!

 

 

 

ΜUST SEE!

#. Το κάστρο της Πάργας βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της και θα σας διηγηθεί τη μακραίωνη ιστορία του, καθώς θα περπατάτε στους θολωτούς διαδρόμους και τους προμαχώνες του. Η θέα είναι εντυπωσιακή!

 

 

#. Μπροστά στο λιμάνι της Πάργας βρίσκεται το Νησάκι της Παναγίας, που πήρε την ονομασία του από την ομώνυμη εκκλησία με το ιδιαίτερο καμπαναριό. Το εντυπωσιακό γαλλικό κάστρο στην κορυφή του νησιού, “επιβιώνει” από το 1808.

 

#. Φυσικά οι παραλίες της Πάργας θα σας ανταμείψουν με το παραπάνω. Για τις βουτιές σας επιλέξτε τον Άγιο Σώστη, τον κόλπο του Αϊ Γιαννάκη για θαλάσσια σπορ, τον Λύχνο με τα δύο μικρά σπήλαια και τον κοσμοπολίτικο Βάλτο.

 

 
DON’T MISS!

#. Περπατήστε στον παραλιακό δρόμο με τις δεκάδες καφετέριες και τα μικρά μαγαζάκια, απολαμβάνοντας τη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, τους Παξούς και τους Αντίπαξους.

 

 

#. Αν επισκεφθείτε την Πάργα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, μην παραλείψετε να παρευρεθείτε στα “Κανάρεια”, το τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του Κων/νου Κανάρη, με αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας. Στις 15 Αυγούστου αναβιώνει η “βαρκαρόλα”, έθιμο που αναπαριστά την επιστροφή των παργινών κειμηλίων στην ελεύθερη πόλη της Πάργας.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath