Home / Wellness  / Health  / Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις συγγενείς καρδιοπάθειες

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις συγγενείς καρδιοπάθειες

συγγενείς καρδιοπάθειες
Ο σύλλογος “Η Καρδιά του Παιδιού” ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό, μέσα από τις δράσεις του, για τις συγγενείς καρδιοπάθειες, οι οποίες απειλούν κατά κύριο λόγο την υγεία των παιδιών.

 

Η 14η Φεβρουαρίου, η οποία τιμάται διεθνώς, ως η «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου»,.έχει καθιερωθεί και ως η Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού,.σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, κάθε χρόνο γεννιούνται 700-900 παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

 

 

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες, μπορούν να προκαλέσουν, κατά το πρώτο έτος της ζωής του βρέφους, περισσότερους θανάτους.από οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία. Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια» υποδεικνύει μια εκ γενετής δυσπλασία στην καρδιά ή στα αγγεία, που απειλεί τη ζωή του βρέφους από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του. Η σωστή διάγνωση, η πρώιμη παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ιατρική και τις εξελίξεις αυτής,.θα επιτρέψουν τουλάχιστον στο 90% των παιδιών αυτών να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση και θα τους διασφαλίσουν μια φυσιολογική ζωή,.καθώς και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα. Άλλες σημαντικές παράμετροι, που θα οδηγήσουν στην ομαλή έκβαση της υγείας των ασθενών,.είναι η εντατική παρακολούθηση, η ψυχολογική στήριξη και η ηθική συμπαράσταση.

 

 

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας και με αφορμή την επέτειο των 40 ετών λειτουργίας και απρόσκοπτης βοήθειας προς τα καρδιοπαθή παιδιά και τους ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού»,.στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης και υποστήριξης και σας προσκαλεί την Τρίτη 14/02/2023 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, από τη 13:00 έως και τις 21:00. Εκεί, μπορείτε να λάβετε και εσείς μέρος στη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις συγγενείς καρδιοπάθειες.

 

www.kardiapaidiou.gr

Fb: @SyllogosKardiaPaidiou

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada