Home / Wellness  / Health  / Εναλλακτικοί τρόποι να σταματήσεις τον πονοκέφαλο

Εναλλακτικοί τρόποι να σταματήσεις τον πονοκέφαλο

Σταμάτησε τώρα τον πονοκέφαλο με αυτούς τους φυσικούς τρόπους. 

Εκτός από τα παυσίπονα που μπορούν να σε ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να σταματήσεις τον πόνο.

 

 

Πιες τσάι.

Το χαμομήλι και το πράσινο τσάι μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά να προλάβεις αλλά και να αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο. Πιες χαμομήλι για να σε ανακουφίσει από τις ημικρανίες με τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες και προτίμησε το πράσινο τσάι όταν αισθάνεσαι πως το κεφάλι σου πάει να σπάσει.

 

Κάνε απαλό μασάζ στον αυχένα.

Το απαλό μασάζ στον αυχένα και στην πλάτη θα σε βοηθήσει να διώξεις την ένταση που προκαλεί ο πονοκέφαλος και θα αισθανθείς σύντομα πολύ καλύτερα.

 

Φάε αμύγδαλα.

Τα αμύγδαλα είναι ένα φυσικό παυσίπονο που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. Οι κατευναστικές τους ιδιότητες βοηθούν στην μείωση του πόνου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

Πιες πολύ νερό.

Η αφυδάτωση μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που προκαλούν κεφαλαλγία, για αυτό είναι απαραίτητο να πίνεις πολύ νερό και πολλά υγρά ώστε να προλάβεις τον πονοκέφαλο. Ακόμη και αν ο πονοκέφαλος έχει ξεκινήσει, η πρόσληψη νερού είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό.

 

Χρησιμοποίησε θερμοφόρα.

Η θερμότητα από το ζεστό νερό μπορεί να λειτουργήσει κατευναστικά για τον πονοκέφαλο όπως για άλλους πόνους όπως αυτός της έμμηνου ρύσης. Χρησιμοποίησε μια θερμοφόρα αμέσως μόλις αισθανθείς πόνο ή κάνε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσεις και να διώξεις την ένταση από τον οργανισμό σου.

 

Πιες ρόφημα με τζίντζερ.  

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται σε παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης του πονοκεφάλου γιατί μπορεί να ανακουφίσει τον έντονο πόνο και να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Για να φτιάξεις ένα ζεστό ρόφημα με τζίντζερ μπορείς να αλέσεις μισό κουταλάκι του γλυκού ρίζας τζίντζερ και να το προσθέσεις σε βραστό νερό.

 

Κάνε yoga.

Η yoga είναι μια πολύ αποτελεσματική άσκηση που μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να διώξεις το άγχος και την ένταση και να αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο. Οι ασκήσεις της yoga βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, χαλαρώνοντάς σε και ανακουφίζοντάς σε από τους πόνους.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!