Home / Family  / Ελληνικό καλοκαίρι: 6+1 kids friendly προορισμοί για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές

Ελληνικό καλοκαίρι: 6+1 kids friendly προορισμοί για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές

Το καλοκαίρι είναι εδώ μετά από μια ιδιαιτέρως δύσκολη χρονιά, και όλοι έχουμε αρχίσει να οργανώνουμε τις διακοπές μας. Για τους γονείς, η συγκεκριμένη οργάνωση εμπεριέχει λίγο άγχος παραπάνω, καθώς  όταν τα παιδιά βρίσκονται σε βρεφική ή νηπιακή ηλικία, οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες: προσβάσιμες και οργανωμένες παραλίες, χώροι πρασίνου, ευκολίες μετακίνησης, δραστηριότητες για τα παιδιά και πολλά ακόμα. Η λίστα είναι μεγάλη και αν δεν μπορούμε να τικάρουμε όλα όσα επιθυμουμε, τουλάχιστον ας βρούμε προορισμούς που να καλύπτουν τα περισσότερα από τα ζητούμενα.

 

Κι επειδή σαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν έχει, πάμε να δούμε μερικούς kids friendly καλοκαιρινούς προορισμούς, που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα:

 

1. Ρόδος

Φημίζεται για τις kids friendly παραλίες της, ενώ οι ομορφιές της συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους. Μια περιήγηση στην Παλιά Πόλη των ιπποτών θα τα συναρπάσει, ενώ το WaterPark στο Φαληράκι θα τα ξετρελάνει. Φυσικά, η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό για κάθε παιδί!

 

 

2. Ζάκυνθος

 Το Φιόρο του Λεβάντε με τις μεγάλες, ρηχές αμμουδιές και τα τιρκουάζ νερά αποτελεί έναν απολύτως kids friendly προορισμό. Μία επίσκεψη στο  θαλάσσιο πάρκο της χελώνας Caretta Caretta επιβάλλεται, όπως και μια εκδρομή στις Γαλάζιες Σπηλιές. Το διάσημο Ναυάγιο εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους  (θα πάτε με καραβάκι), ενώ οι αμμουδερές Αλυκές είναι ιδανικές για θαλάσσια σπορ. 

 

 

3.Κέρκυρα

Βόλτες στα καντούνια με χωνάκι παγωτό είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό. Τα γραφικά σοκάκια της Κέρκυρας προσκαλούν μικρούς και μεγάλους για υπέροχες περιπλανήσεις. Μια επίσκεψη στο Φρούριο αλλά και το Αχίλλειον θα εντυπωσιάσει τα παιδιά, όπως και το Water Park στο κέντρο της πόλης. Ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες για παιδιά είναι οι Γλυφάδα, Πέλεκας, Αγιος Γεώργιος, Σιδάρι και Παλαιοκαστρίτσα.

 

 

4.Θάσος

Ένα από τα πιο πράσινα νησιά, ιδανικός προορισμός για τους Βορειοελλαδίτες, σας προσκαλεί για τις πιο όμορφες οικογενειακές διακοπές.  Στον Λιμένα και στη Σκάλα Ποταμιάς, τα παιδιά μπορούν  να απολαύσουν ασφαλή water sports, ενώ στη  Σκάλα Πρίνου όλη η οικογένεια θα διασκεδάσει κάνοντας ιππασία. 

 

 

5.Κρήτη

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας προσφέρει αμέτρητες επιλογές για οικογενειακές διακοπές, με πάρα πολλές επιλογές που κάθε παιδί θα λατρέψει.   Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου αλλά και το Ελαφονήσι με τη ροζ αμμουδιά π΄ροκειται να τα εντυπωσιάσει.  Στο Ηράκλειο βρίσκεται το Cretaquarium με πάνω από 200 είδη οργανισμών, ενώ στη Χερσόνησο  το Aquaworld Ενυδρείο και Κέντρο Διάσωσης Ερπετών. Άκρως εντυπωσιακό και το Θεματικό Πάρκο «Λαβύρινθος», ανάμεσα στο Καστέλι και τη Χερσόνησο και φυσικά η Αρχαία Κνωσός, όπου τα παιδιά θα μάθουν για τον Μινώταυρο και την ιστορία της Κρήτης. Τέλος,  το Πλανητάριο στις Γούρνες Χερσονήσου, θα ταξιδέψει τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο του Διαστήματος. 

 

 

6.Κως

Ποδηλατάδα στους μεγάλους ποδηλατόδρομους,  καρτ στο Καμάρι, ατέλειωτη διασκέδαση στα δυο πάρκα με νεροτσουλήθρες στο Μαστιχάρι και στο Τιγκάκι,  επαφή με τα παγώνια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Φυσικό Πάρκο Ζιάς, αλλά και μια εκπαιδευτική επίσκεψη στον Κήπο του Ιπποκράτη, είναι λίγα μόνο από όσα που θα απολαύσετε αν επισκεφθείτε την Κω.

 

 

6+1. Σύρος

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων,  μόλις 3,5 ώρες από τον Πειραιά, είναι ένα πανέμορφο και ασφαλές νησί για κάθε οικογένεια.  Κάθε καλοκαίρι, η κεντρική πλατεία Δημαρχείου στην Ερμούπολη, γεμίζει από παιδιά, που απολαμβάνουν να κάνουν ποδήλατο και πατίνι. Στη ρηχή και απάνεμη παραλία του Γαλησσά, όπως και αυτή στο Κίνι, το Δελφίνι και τις Αγκαθωπές, θα χαρείτε οικογενειακά παιχνίδια στην άμμο και ασφαλείς βουτιές!

 

 

 

Καλό καλοκαίρι!

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath