Home / Good Life  / Δύο ελληνικοί προορισμοί στα μυστικά μέρη της Ευρώπης!

Δύο ελληνικοί προορισμοί στα μυστικά μέρη της Ευρώπης!

Δύο αγαπημένοι ελληνικοί προορισμοί ανήκουν στις 25 προτάσεις για μυστικά μέρη, μακριά από την πολυκοσμία και τον υπερτουρισμό.

Η διάσημη ταξιδιωτική πλατφόρμα Travel+Leisure δημιούργησε μια λίστα με 25 γραφικά μέρη στην Ευρώπη, για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές, αποφεύγοντας τον υπερτουρισμό. Δύο ελληνικοί προορισμοί έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα, κάνοντάς μας περήφανους για τις ομορφιές της χώρας μας.

 

Ποια είναι, όμως, αυτά τα μέρη που κέρδισαν την προσοχή των υπόλοιπων Ευρωπαίων ταξιδιωτών;

 
1.Καρδαμύλη
Ανήκει, έτσι κι αλλιώς, στους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Έλληνες. Η Μάνη είναι ένας ευλογημένος τόπος, με μοναδική φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά. Σύμφωνα με τους συντάκτες του Travel+ Leisure, το χωριό Καρδαμύλη είναι ένας δημοφιλής προορισμός, κάτι που οφείλεται και στο εξαιρετικό φαγητό της περιοχής. “Αν έχετε ακούσει φήμες ότι τα βουνά και οι παραλίες της Μάνης αξίζουν τον κόπο να κάνετε το ταξίδι από την Αθήνα, δεν είστε οι μόνοι” λένε χαρακτηριστικά.
 
 
 
 
2. Φολέγανδρος

Είναι ένα από τα πιο low profile κυκλαδίτικα νησιά και τη λατρεύουμε! Ένα πανέμορφο, ήσυχο νησί με μοναδική γαστρονομική παράδοση και φυσικά τοπία που σε γοητεύουν. Οι συντάκτες έγραψαν: “Aυτό το ήσυχο σημείο των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη. Κανένα κτίριο δεν είναι πάνω από δύο ορόφους ψηλό, τα κύματα σκάνε πάνω σε παραλίες με βότσαλα, κατσίκες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν τις πλαγιές και παλιοί ανεμόμυλοι γυρίζουν από το αεράκι που μυρίζει αλάτι. Η Φολέγανδρος είναι ένα υπέροχο μέρος για μία ήσυχη απόδραση για όσους έχουν βαρεθεί τα πιο “φασαριόζικα” ταξίδια στην Ελλάδα”. Συνυπογράφουμε!

 

 

Η υπόλοιποι προορισμοί της λίστας του Travel + Leisure

Giornico, Ελβετία

Kotor, Μαυροβούνιο

Bolgheri, Ιταλία

Staufen im Breisgau,  Γερμανία

Lavenham, Αγγλία

Aberdour, Σκωτία

Norcia, Ιταλία

Roundstone, Ιρλανδία

Chassignolles, Γαλλία

Getaria, Ισπανία

Lavenham, Αγγλία

Aberdour, Σκωτία

Norcia, Ιταλία

Roundstone, Ιρλανδία

Chassignolles, Γαλλία

Getaria, Ισπανία

Tisvildeleje, Δανία

Arild, Σουηδία

Hellnar, Ισλανδία

Slavonice, Τσεχία

St. Mawes, Αγγλία

Saint-Geniès, Γαλλία

Ullastret, Ισπανία

Hall in Tirol, Αυστρία

Koguva, Εσθονία

Plios, Ρωσία

Viscri, Ρουμανία

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath