Home / Family  / Δραστηριότητες για την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών!

Δραστηριότητες για την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών!

Δραστηριότητες για την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών!

Οι εμπειρίες που έχουν τα παιδιά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, στη συνολική τους υγεία και στο μέλλον τους ως ενήλικες. Ποιες δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μικρών παιδιών; 

 

Μαγειρική

Μεγάλοι σεφ πιάστε τις κουτάλες και ζήστε με τους μικρούς μάγειρες μια διασκεδαστική εμπειρία γαστρονομίας. Σύμφωνα με τους μελετητές η ενασχόληση των παιδιών με τη μαγειρική τα βοηθά να αναπτύξουν την φαντασία τους, να εκτονώσουν την ενέργειά τους με δημιουργικό τρόπο αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα μαθηματικά και τη φυσική. Όλα τα παραπάνω βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν μέσω της μαγειρικής που θα τους φανεί μαγική εμπειρία! 

 

Σκάκι

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι λογικής που μαθαίνει στα παιδιά να παίρνουν αποφάσεις και τα βοηθά να ακονίσουν το μυαλό τους με διασκεδαστικό τρόπο. Τα παιδιά παίζοντας σκάκι μαθαίνουν να είναι συγκεντρωμένα, να βρίσκουν ευρηματικές λύσεις και να είναι περισσότερο υπεύθυνα. 

 

 

 

Κηπουρική 

Η κηπουρική είναι ένας συναρπαστικός τρόπος δημιουργικής απασχόλησης που συμβάλλει στην ανάπτυξη χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων, σημαντικών για τα παιδιά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ενασχόληση των παιδιών με τον κήπο, τα βοηθά να είναι περισσότερο υπομονετικά, χαρούμενα, αλλά και να πιστεύουν περισσότερο στον εαυτό τους.  

 

Κατασκευές

Οι κατασκευές βοηθούν τα παιδιά να μένουν απασχολημένα και ταυτόχρονα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και να ενισχύσουν τη φαντασία τους.  Πάρτε οικονομικά υλικά όπως χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, χαρτί, μαρκαδόρους, αλλά και υλικά που δεν χρησιμοποιείτε πια όπως είναι οι φελλοί, οι τηλεφωνικοί κατάλογοι ή και τα άδεια χάρτινα κουτιά χυμών και δημιουργήστε χαριτωμένες και παιχνιδιάρικες χειροτεχνίες και κατασκευές. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!