Home / Cozyhome  / Architecture  / Διεθνή αρχιτεκτονικά και design events του Ιανουαρίου

Διεθνή αρχιτεκτονικά και design events του Ιανουαρίου

Η νέα χρονιά ξεκινάει δυναμικά με πολλά και διαφορετικά διεθνή αρχιτεκτονικά και design events να λαμβάνουν χώρα τον Ιανουάριο.

Το 2023 ξεκινά με τον πιο δυναμικό τρόπο, αφού μέσα στον Ιανουάριο θα παρακολουθήσουμε.τα σπουδαιότερα διεθνή events και εκθέσεις design και αρχιτεκτονικής.

 

Ακολουθούν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

 

CES, 5 έως 8 Ιανουαρίου 2023

Η CES είναι μια τετραήμερη  έκθεση σχεδιασμού προϊόντων, που παρουσιάζει τεχνολογίες και ηλεκτρονικά είδη από κορυφαία διεθνή brands,.όπως η Google, η Amazon, η Sony, η Hyundai, η Bosch, η LG, η Microsoft, η Lenovo, η Nikon και η Samsung. To event θα φιλοξενήσει περισσότερους από 2.500 εκθέτες από όλους τους τομείς.προμήθειας και συσκευασίας, ψηφιακής υγείας, έξυπνων πόλεων, βιωσιμότητας και βιομηχανιών τροφίμων.

 

 

Eπιπλέον, η εμπορική έκθεση διοργανώνει ένα συνέδριο με περισσότερες από 200 ομιλίες με σπουδαίους ομιλητές,. μεταξύ των οποίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Airlines, Ed Bastian, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Nasdaq, Adena Friedman,.ο Διευθύνων Σύμβουλος της AARP, Jo Ann Jenkins κ.ά. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας σε δύο χώρους, το Las Vegas Convention Center και το The Venetian Convention and Expo Centre.

 

www.ces.tech

 

Maison & Objet, 9 Ιανουαρίου έως 23 Φεβρουαρίου 2023

Η έκθεση  Maison & Objet επιστρέφει στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte τον Ιανουάριο,.παρουσιάζοντας περισσότερους από 2.200 παγκόσμιους εκθέτες, ενώ περιλαμβάνει έπιπλα, υφάσματα, είδη υγιεινής,  μαγειρικά σκεύη,. φωτιστικά, προϊόντα χώρων εργασίας, διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ. Η έκθεση χωρίζεται σε βασικούς τομείς, όπως την ενότητα “Rising Talent”. που παρουσιάζει νέα brands, την “What’s New?” που εστιάζει στα τελευταία προϊόντα και στον χώρο “Designer of the Year”,.αφιερωμένο στον νικητή του βραβείου της Maison&Objet. 

 

Orri chair by Noppi, Image courtesy of Maison&Objet

 

 Η φετινή εκδήλωση έχει τίτλο “Take Care” και εξερευνάτη συλλογική συνείδηση, τη συμπεριληπτικότητα και την ευγένεια. Τη χειμερινή έκδοση θα ακολουθήσει το δεύτερο event της έκθεσης τον Σεπτέμβριο, που διεξάγεται παράλληλα με την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

 

www.maison-objet.com

 

Heimtextil, 10 έως 13 Ιανουαρίου 2023

Η μεγαλύτερη έκθεση contract και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στον κόσμο πραγματοποιείται στο Messe Frankfurt και θα εξερευνήσει την κυκλοφορία νέων προϊόντων, τις τελευταίες τάσεις και την κυκλική οικονομία. Φιλοξενεί ένα πρόγραμμα ομιλιών με περισσότερες από 20 διαλέξεις από περισσότερους από 60 ομιλητές, περιοδείες και μια τελετή απονομής βραβείων.

 

 

Η τετραήμερη έκθεση θα παρουσιάσει περισσότερες από 2.200 μάρκες, με έπιπλα, διακοσμητικά, είδη κρεβατοκάμαρας και μπάνιου, προϊόντα λιανικής πώλησης και υφάσματα. Το πρόγραμμα ομιλιών περιλαμβάνει ομιλητές από το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπεργκ, το TAKT, τη Διεθνή Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κλωστοϋφαντουργίας και τον Διεθνή Οργανισμό Κλωστοϋφαντουργίας Μαλλιού.

 

heimtextil.messefrankfurt.com

 

Top Drawer, 15 έως 17 Ιανουαρίου 2023

Το Top Drawer παρουσιάζει περισσότερα από 1.500 brands σχεδιασμού από όλον τον κόσμο. Αυτή η εμπορική έκθεση εκθέτει έπιπλα, κεραμικά, ρούχα και αξεσουάρ,  διακοσμητικά για εσωτερικούς χώρους, είδη φωτισμού, προϊόντα κήπου, εξοπλισμό υγείας και γυμναστικής, υφάσματα και αξεσουάρ κουζίνας.

 

 

Η φετινή διοργάνωση θα διερευνήσει δύο τάσεις στον κλάδο του σχεδιασμού: την “Art Therapy”, που ασχολείται με τη δημιουργικότητα και τη χαρά, και τη “Raw Essence”, που εστιάζει στην επανασύνδεση με τη φύση. Επιπλέον, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης το “Retail Fest”, ένα πρόγραμμα ομιλιών. Το Top Drawer S/S ’23 θα πραγματοποιηθεί στο Olympia London.

 

www.topdrawer.co.uk

 

IDS Toronto, 19 έως 22 Ιανουαρίου 2023

Η IDS Toronto παγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Metro Toronto, όπου παρουσιάζει περισσότερες από 140 brands, με προϊόντα από τους τομείς των επίπλων, των υφασμάτων, της αρχιτεκτονικής, των δαπέδων και της τέχνης. Παράλληλα με την έκθεση, η IDS Toronto θα φιλοξενήσει ένα τετραήμερο πρόγραμμα σεμιναρίων με θέματα, όπως ο σχεδιασμός στον χώρο εργασίας, η πρόβλεψη χρωματικών τάσεων, το Passive House και η χρήση απορριμμάτων.

 

To event διερευνά τον τρόπο με τον οποίο η δημιουργία, η προμήθεια, η παραγωγή και η διανομή έχει προσαρμοστεί στα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα, την περίοδο μετά την πανδημία, με θέμα “Moving Parts: Design for a Complex World”.

 

interiordesignshow.com

 

Fog Design+Art, 19 έως 22 Ιανουαρίου 2023

Το Fog Design+Art επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Η έκθεση φιλοξενεί 45 γκαλερί και εμπόρους σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των Berggruen Gallery, Lehmann Maupin, James Cohan και David Zwirner.

 

 

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, μια σειρά από συζητήσεις σε πάνελ με επίκεντρο την επιμέλεια, το μέλλον της τέχνης, την υπέρβαση των ορίων και τη δημόσια τέχνη. Το Fog Design+Art θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Fort Mason Centre.

 

www.fogfair.com

 

DesignTO, 20 έως 29 January 2023

Το DesignTO φιλοξενεί την 13η έκδοσή του στο Τορόντο με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε διάστημα 10 ημερών και περιλαμβάνει installations, εκθέσεις, ομιλίες, ξεναγήσεις και μια τελετή απονομής βραβείων, που διερευνούν θέματα όπως η βιωσιμότητα, η κλιματική αλλαγή, τα κοινωνικά ζητήματα και η ανάπτυξη στις πόλεις.

 

Photo by Hui Tran

 

Η εκδήλωση σχεδιασμού καλύπτει διάφορους κλάδους, όπως αρχιτεκτονική, φωτισμός, χειροτεχνία, έπιπλα, εσωτερικούς χώρους, μόδα, εξωτερικούς χώρους και τοπίου, αλλά και γραφιστική. Θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και διαδικτυακά.

 

designto.org

 

Oslo Design Fair, 25 έως 27 Ιανουαρίου 2023

Το Oslo Design Fair είναι ένα από τα μεγαλύτερα events σχεδιασμού που λαμβάνουν χώρα στη Νορβηγία, φιλοξενώντας σχεδόν 300 εκθέτες. Αφορά το interior design, τα έπιπλα, την αρχιτεκτονική, τον φωτισμό και τις χειροτεχνίες, προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης στους επισκέπτες της.

 

 

Φέτος, αναμένεται να υποδεχθεί περισσότερους από 10.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, κατασκευαστών και δημοσιογράφων. Το Oslo Design Fair, που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, φιλοξενεί επίσης μια καλοκαιρινή έκθεση στο Nova Spectrum τον Αύγουστο.

 

oslodesignfair.no

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath