Home / Family  / Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Tο ΠΜΘ γίνεται πιο προσβάσιμο!

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Tο ΠΜΘ γίνεται πιο προσβάσιμο!

H 18η Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στηρίζει εμπράκτως την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καταφτάνει και το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα του ICOM – Hellenic National Committee , ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα αναπηρίας, μέσα από συμμετοχικά εργαστήρια. 

 

Η Δύναμη των Μουσείων” αποτελεί το θέμα εορτασμού  της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022. Για το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  “Η Δύναμη των Μουσείων” εκφράζεται μέσα από την προσβασιμότητα και την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας. Ενδιαφέρουσες και σημαντικές δράσεις για παιδιά, που ενισχύουν την προσβασιμότητα σε όλους, θα πραγματοποιηθούν μέσα από δύο μοναδικά εργαστήρια.

 
 
 

 

1.ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο σε γραφή braille και ελληνική αλφάβητο, που δημιουργήθηκε συμμετοχικά από παιδιά, και μπορεί να διαβαστεί από όλους. Στο εργαστήριο τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν έναν απτικό κατάλογο της έκθεσης του μουσείου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως και 10 ετών και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/5, ώρα 11:00-13:00.

 

 

 

Το βιβλίο “Μια ιστορία που μας χωράει όλους” δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πρότασης “Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα για παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών)“. Πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω της πρωτοβουλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Θεσσαλονίκης. Κεντρικό συντονισμό των δράσεων είχε η Inclusive Lines.

 

2. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ

Τα παιδιά οραματίζονται και δημιουργούν ένα μουσείο προσβάσιμο σε όλους, γεμάτο εικόνες, ήχους, μυρωδιές και υφές! Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/5 και ώρα 17:00-18:00.

 

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ICOM σε όλη την Ελλάδα.

 

Τα Μουσεία γιορτάζουν και μαζί τους όλοι εμείς!

 

 

ΙG:@paidikomouseiothessalonikis

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath