Home / Family  / Διδάξτε στο παιδί να αγαπά τη φύση!

Διδάξτε στο παιδί να αγαπά τη φύση!

Σεβασμός στη φύση και παιδί

Ακολουθήστε τον οικολογικό τρόπο ζωής και διδάξτε στα παιδιά σας να προστατεύουν και να σέβονται το περιβάλλον με τους εξής 5 τρόπους.

 

Δώστε τους το οικολογικό παράδειγμα

Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται τους γονείς ή τους μεγαλύτερους , γεγονός που σημαίνει πως αντιγράφουν τις κινήσεις που βλέπουν και μαθαίνουν παρατηρώντας τη συμπεριφορά των μεγάλων. Πρέπει να γίνετε εσείς πρώτα το οικολογικό παράδειγμα, να λειτουργείτε με σεβασμό απέναντι στη φύση και στα ζώα ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά οικολογική συνείδηση. 

 

Υιοθετήστε ¨πράσινες¨συνήθειες στην καθημερινότητά σας 

Κάντε ανακύκλωση, προσπαθήστε να μην σπαταλάτε πολύ νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, αναζητήστε και αγοράστε βιολογικά προϊόντα και οικολογικά καθαριστικά, χρησιμοποιήστε μπουκαλάκια με νερό που ξαναγεμίζουν ή κανάτες και μην αγοράζετε πλέον πλαστικές φιάλες νερού, μετακινηθείτε με ποδήλατο, μην πετάτε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πια αλλά επαναχρησιμοποιήστε τα και γενικά ακολουθήστε έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον. Όταν ακολουθήσετε πιστά έναν τέτοιο τρόπο ζωής, τα παιδιά θα αποκτήσουν οικολογικές συνήθειες.  

 

 

Επισκεφτείτε μια φάρμα

Οργανώστε μια οικογενειακή επίσκεψη σε φάρμα και φέρτε τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα του αγροκτήματος. Η επίσκεψη στη φάρμα θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά και θα λειτουργήσει σαν εκπαιδευτική εκδρομή. 

 

Φτιάξτε το δικό σας μποστάνι

Φτιάξτε το δικό σας μποστάνι με τα λαχανικά της παραγωγής σας, όταν κάτι τέτοιο είναι φυσικά είναι εφικτό και κάντε τα παιδιά σας τους μικρούς βοηθούς σας. Τα παιδιά όταν έρθουν σε επαφή με τη φύση και καταλάβουν πως τα λαχανικά και τα φρούτα δεν τα βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ, αλλά στη γη θα αποκτήσουν πράσινη αντίληψη αλλά και διατροφική παιδεία. 

 

 

Φτιάξτε τον δικό σας κήπο

Αν το παραπάνω δεν είναι εφικτό μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας όμορφο κήπο. Φυτέψτε μαζί με το παιδί σας σπόρους στη γλάστρα στο μπαλκόνι σας και μοιραστείτε τον ενθουσιασμό που θα νιώσετε όταν θα δείτε μαζί τα φυτά σας να μεγαλώνουν και τα λουλούδια να ανθίζουν.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!