Home / Family  / Διασκεδάστε στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ “Μαζί… και στο Παιχνίδι!”

Διασκεδάστε στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ “Μαζί… και στο Παιχνίδι!”

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού, ως αναγκαίου στοιχείου για την ανάπτυξη των παιδιών.

Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ “Μαζί… και στο Παιχνίδι!” απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  2 έως 12 ετών, και διοργανώνεται από την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 10:30-18:30 στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο (έναντι Ζαππείου).

 

Θα είναι μια ημέρα αφιερωμένη στο παιχνίδι, το παιδί και την οικογένεια με την παρουσία της Δούκισσας Νομικού, πρέσβειρας του “Μαζί για το Παιδί”, του Φοίβου Δεληβοριά, και του ντουέτου των Burger Project: Al Kalabokis και Professor Cosmic.

 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού ως αναγκαίου στοιχείου για την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους και της ενσυναίσθησής τους.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με παιχνίδια, όπως bungee τραμπολίνο, τοίχο αναρρίχησης, σχοινένιες γέφυρες και δίχτυα “αράχνης”, φουσκωτά κάστρα, ποδοσφαιράκια και air-hockeys αλλά και επιδείξεις με σαπουνόφουσκες, μάγους κ.ά.

 

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια από τα σωματεία-μέλη της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”. 

 

Οι δραστηριότητες θα απευθύνονται σε μικτό πληθυσμό παιδιών με τυπική και άτυπη ανάπτυξη, με στόχο την προώθηση της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης ανάμεσα σε όλα τα παιδιά. Συγκεκριμένα, τα σωματεία-μέλη του “Μαζί για το Παιδί” θα πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της ημέρας του Φεστιβάλ εργαστήρια Χειροτεχνίας/ Origami, Μαγειρικής από το Kids Cooking Club του chef Κυριάκου Μελά, πηλού και πλαστελίνης, αφήγησης παραμυθιού από την Κάρμεν Ρουγγέρη, Βίντεο εικονικής πραγματικότητας | Προσομοίωση Αυτισμού και μουσικοκινητικά παιχνίδια.

 

Γνωριμία με τον Paddington™

Ο Paddington™ κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στη χώρα μας. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν με τον αρκούδο με τα πιο ευγενικά αισθήματα.

 

Μαζί…και στον Αθλητισμό! / Kids Run

Ένας στίβος με φόντο την Ακρόπολη θα δώσει τη σκυτάλη στον αθλητισμό. Παράλληλα των δράσεων που θα φιλοξενεί το Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν αγώνες δρόμου για παιδιά, με στόχο την ευγενή άμιλλα και τη διασκέδαση.

Τα παιδιά θα μπορούν να λάβουν μέρος σε αγώνες:

60 μέτρων για ηλικίες 2-5 ετών (με προαιρετική συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα)

100 μέτρων για ηλικίες 5-12 ετών

150 μέτρων για ηλικίες 5-12 ετών

200 μέτρων για ηλικίες 5-12 ετών

 

Τους μικρούς αθλητές θα συνοδεύσει ενθαρρύνοντας τους ο Μιχάλης Σεΐτης, παγκόσμιος πρωταθλητής και Παραολυμπιονίκης στίβου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στον τερματισμό.

 

Μαζί…και στη Mουσική!

Οι αγαπημένοι παραγωγοί του kidsradio.com, Φανή και Νίκος, θα συντροφεύσουν ζωντανά στον χώρο του Φεστιβάλ. Ο Φοίβος Δεληβοριάς  θα τραγουδήσει με τα παιδιά κάποιες από τις αγαπημένες τους μελωδίες, ενώ το ντουέτο των Burger Project: Al Kalabokis & Professor Cosmic θα ξεσηκώσει τους επισκέπτες με τα τραγούδια και το κέφι του.

 

Παράλληλα, εκπλήξεις θα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του “Μαζί για το Παιδί”. Στον χώρο θα υπάρχουν καντίνες για να χορτάσουν και να ξεδιψάσουν οι επισκέπτες.

 

Με το εισιτήριο εισόδου τα παιδιά έχουν δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες από το πρωί έως το τέλος του Φεστιβάλ.

 

 

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), 210-7234567, www.ticketservices.gr και εδώ.

 

Το κόστος εισιτηρίου ανέρχεται στα 5€ για όλους (παιδιά κάτω των 2 ετών και ΑΜΕΑ δωρεάν). Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του “Μαζί για το Παιδί”.

 

Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος (έναντι Ζαππείου) 

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 6, Αθήνα

*Πάρκινγκ| Δωρεάν με την επίδειξη εισιτηρίου (ΑΙΓΛΗ)

**Πάρκινγκ αποκλειστικά για ΑΜΕΑ στην είσοδο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου από την οδό Αρδηττού.

 

mazigiatopaidi.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath