Home / Family  / Διακοπές χωρίς παιδιά

Διακοπές χωρίς παιδιά

cozy vibe mommyhood vacations no kids
5 λόγοι που σίγουρα τις χρειάζεσαι αν είσαι μαμά.

Ήρθε το καλοκαίρι και όλοι έχουν δικαίωμα στις διακοπές. Όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι… ακόμη και οι μαμάδες. Πέρασε μία χρονιά γεμάτη στρες και υποχρεώσεις και τώρα ήρθε η στιγμή της χαλάρωσης και της ξεκούρασης. Ναι,μαμάδες έχετε δικαίωμα στις διακοπές! Παρακάτω αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ένα ζευγάρι καλό είναι να χαλαρώσει ξέγνοιαστο, χωρίς τα παιδιά.

 

1. Μετά από πολύ καιρό θα ξυπνήσετε όποτε θέλετε μετά από έναν ύπνο χωρίς διακοπή. Χωρίς «μαμά διψάω», «άκουσα ένα θόρυβο», χωρίς επισκέψεις στο κρεβάτι και φυσικά χωρίς πρωινό ξύπνημα, γιατί ως γνωστόν τα παιδιά σηκώνονται πολύ νωρίς.

 

2Θα επισκεφτείτε την πιο ερημική παραλία του πλανήτη. Από αυτές που είναι προσιτές μόνο από βράχια και γκρεμούς, που είναι «εξωτικές», που βρίσκονται στο πουθενά και αποτελούν όνειρο απατηλό όταν βρίσκεσαι με παιδιά. Ρομαντικές, απομακρυσμένες, ιδανικές για ζευγάρι.

 

3. Θα ξενυχτήσετε επιτέλους. Και θα πιείτε. Χωρίς ρολόγια, χωρίς το άγχος να μείνετε «νηφάλιοι». Θα χορέψετε, θα γυρίσετε στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο ό,τι ώρα θέλετε, αφού την επόμενη μπορείτε να σηκωθείτε ό,τι ώρα θέλετε και θα νιώσετε πάλι έφηβοι.

 

4Θα πάτε στο πιο παράξενο εστιατόριο με τις πιο περίεργες γεύσεις. Όταν είσαι με (μικρά) παιδιά, αυτό είναι ένα απαγορευμένο σπορ, αφενός γιατί στα μικρά δεν αρέσουν αυτά τα φαγητά, όχι ακόμα τουλάχιστον, και αφετέρου δεν παίρνεις τον ρίσκο να «γαργαλίσεις» το στομάχι τους με νέα υλικά που μπορεί να τα πειράξουν.

 

5. Θα έρθετε και πάλι κοντά, θα ανανεώσετε τη σχέση σας. Θα κάνετε μια συζήτηση χωρίς να σας διακόπτει κανείς, θα μιλήσετε και για εσάς. Θα νιώσετε πάλι ζευγάρι, κάτι που είναι τόσο σημαντικό για να είστε καλοί γονείς. Χρειάζεται κι ένα διάλειμμα από τα παιδιά και τη ρουτίνα για να νιώσουν και οι γονείς πάλι ζευγάρι. Να ερωτευτούν ξανά, να αγαπηθούν ξανά, να γυρίσουν πίσω στις υποχρεώσεις κεφάτοι και πιο ανανεωμένοι.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!