Home / Good Life  / Διακοπές στην περιπετειώδη Σαμοθράκη

Διακοπές στην περιπετειώδη Σαμοθράκη

Διακοπές στην περιπετειώδη Σαμοθράκη
Ταξίδι στην πανέμορφη Σαμοθράκη.

Στο Θρακικό Πέλαγος, ανάμεσα στα νησιά Λήμνος, Ίμβρος και Θάσος, δεσπόζει η πανέμορφη Σαμοθράκη ή αλλιώς το νησί του Αιόλου κατά τη Μυθολογία. Σε απόσταση αναπνοής από την Αλεξανδρούπολη αποτελεί σύντομη απόδραση για τους Εβρίτες και ταυτόχρονα ιδανικό προορισμό για τους απανταχού περιπετειώδεις επισκέπτες. Η όμορφη χώρα του νησιού με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα ελκυστικά σοκάκια και την πανοραμική θέα σε συνδυασμό με τις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες της, το άγριο φυσικό της τοπίο, με τους καταρράκτες και τις εξαιρετικά δημοφιλείς βάθρες, κατατάσσουν τη Σαμοθράκη σε έναν κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό.

 

Διακοπές στην περιπετειώδη Σαμοθράκη

 

 

Must see

Οι περιπετειώδεις βάθρες της Σαμοθράκης

Οι διάσημες βάθρες της Σαμοθράκης είναι μικρές πισίνες με κρύο νερό που έχουν σχηματιστεί από τους καταρράκτες. Φημισμένες ακόμη περισσότερο και από τις παραλίες του νησιού, οι βάθρες μαγνητίζουν χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο, αποτελώντας έναν κρυμμένο θησαυρό μέσα στο βουνό.

 

Διακοπές στην περιπετειώδη Σαμοθράκη

Διακοπές στην περιπετειώδη Σαμοθράκη

 
 
Η Αρχαία Πόλη

Εκτός από την άγρια φυσική ομορφιά της, η Σαμοθράκη ξεχωρίζει και για την Ιστορία της. Όταν βρεθείτε στο νησί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Παλαιόπολη, την αρχαία πόλη στα βόρεια του νησιού και τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό τόπο που δεν είναι άλλος από το «Νησί των μεγάλων θεών». Εκεί θα βρείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί αντίγραφο της περίφημης Νίκης της Σαμοθράκης.

 

 

Διακοπές στην περιπετειώδη Σαμοθράκη

 

 

Must do

Relax στα ιαματικά λουτρά

Εκτός από τις βουτιές στις όμορφες παραλίες, η πιο διάσημη από τις οποίες είναι η παραλία της Παχιάς Άμμου, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα ιαματικά λουτρά στα Θέρμα. Γνωστά από την αρχαιότητα για την ευεργετική τους δράση και το αίσθημα απόλυτης χαλάρωσης, τα λουτρά τροφοδοτούνται από θειούχα πηγή με νερό θερμοκρασίας έως και 60 βαθμούς Κελσίου.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!