Home / Family  / Δημιουργικές δραστηριότητες για το καλοκαίρι!

Δημιουργικές δραστηριότητες για το καλοκαίρι!

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για πιο δημιουργικά παιδιά! 

Το καλοκαίρι έφτασε και μας χαρίζει πλήθος δυνατοτήτων που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να απασχολήσουμε τα παιδιά δημιουργικά, να τα βοηθήσουμε να διασκεδάσουν και να μείνουν για λίγο περισσότερο χρόνο μακριά από τις οθόνες.

 

 

Βγείτε έξω και εμπνευστείτε από την δύναμη της φύσης! 

Οι βόλτες στην εξοχή και σε μέρη που μπορούν να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με τη φύση μπορούν να ενισχύσουν την δημιουργικότητα και την περιέργεια τους και να εγείρουν τη φαντασία τους! Εκμεταλλευτείτε την δύναμη της φύσης και εξερευνήστε την μαζί με τα παιδιά. Η φυσική σωματική δραστηριότητα και οι μοναδικές ανακαλύψεις που μπορείτε να κάνετε μαζί είναι πολύτιμες για την ανάπτυξη των παιδιών! 

 

Αφήστε τα να παίξουν έξω!

Το παιχνίδι σε υπαίθριους χώρους, σε παιδικές χαρές, σε πάρκα ή στην αυλή σας έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά. Το ελεύθερο παιχνίδι ωθεί τα παιδιά στην ανακάλυψη νέων κόσμων και την δημιουργία νέων ιδεών ενώ τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες κρίσιμες για την μετέπειτα ανάπτυξή τους. Το ελεύθερο παιχνίδι μεγιστοποιεί τη φαντασία τους, τα βοηθά να αυτονομηθούν, να είναι περισσότερο κοινωνικά και φυσικά χαρούμενα! 

 

 

Κάντε μαζί ποδήλατο!

Η ποδηλατάδα θα συναρπάσει τα παιδιά τα οποία να γνωρίσουν καινούργιες εικόνες, να διασκεδάσουν αλλά και να ασκηθούν. Δοκιμάστε να πάτε μαζί μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο και γνωρίστε ξανά τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών σας! 

 

Πηγαίνετε θερινό σινεμά.

Ζήστε τη μαγεία του θερινού σινεμά παρέα με τα παιδιά ή και άλλους φίλους τους και χαρίστε τους μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, συζητήστε μαζί τους τις εντυπώσεις τους. Ρωτήστε τα ποια είναι ήταν τα αγαπημένα τους σημεία στην ταινία και ποιοι οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες.  Η συζήτηση αυτή καθώς θα σας βοηθήσει να μάθετε τα ενδιαφέροντα των παιδιών σας, θα ενισχύσει τις γνώσεις τους και θα αποτελέσει μια εποικοδομητική εμπειρία! 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!