Home / Men  / Grooming  / Δείτε πώς να αποκτήσετε τα hairstyles των Peaky Blinders

Δείτε πώς να αποκτήσετε τα hairstyles των Peaky Blinders

peaky blinders
Η αγάπη που έχει προκύψει για τους Peaky Blinders, δεν οφείλεται μόνο στο εξαιρετικό cast και την συγκλονιστική πλοκή. Τα hairstyles της συμμορίας του Birmingham, έγιναν πηγή έμπνευσης για τον αντρικό πληθυσμό.

Η σειρά, διαδραματίζεται στην Αγγλία, αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιδρυτικά μέλη των Peaky Blinders είναι οι αδερφοί Shelby. Οι ενδυματολογικές επιλογές με τα εντυπωσιακά κοστούμια, δεν περνάνε απαρατήρητες. Το χαρακτηριστικό όμως, που κάνει τα αδέρφια Shelby να ξεχωρίζουν, πέρα από το στυλ, είναι το αντρικό grooming στα καλύτερα του. Με την έκτη σεζόν να πλησιάζει, ήρθε η ώρα να θυμηθείς τις εμβληματικές εμφανίσεις του Thomas Shelby και της συμμορίας του. Πρώτα όμως ας δούμε από που προέρχεται το λεγόμενο undercut κούρεμα των αγαπημένων σου gangsters. 

Το κούρεμα

Κατά την περίοδο που διαδραματίζεται η σειρά, δηλαδή αυτή του Μεσοπολέμου, δεν ήταν διαθέσιμες οι αντιφθειρικές λοσιόν. Παρότι υπήρχαν διάφορα τονωτικά, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και βιταμίνες, που προσέδιδαν καλύτερη μυρωδιά στο τριχωτό της κεφαλής, δεν παρείχαν προστασία από τις ανεπιθύμητες σε όλους ψείρες. Αυτό ήταν και ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιόδου, με 1 στα 3 παιδιά, σε μία οικογένεια να έχει ψείρες. Προσωρινή λύση κατά κάποιο τρόπο, φαίνεται να παρείχε το undercut κούρεμα που βλέπουμε στους Peaky Blinders. Έχοντας, δηλαδή, εντελώς ξυρισμένα τα μαλλιά περιφερειακά του κεφαλιού, πίστευαν ότι οι ψείρες δε μπορούσαν να σκαρφαλώσουν και να αφήσουν τα αβγά τους, στην κορυφή του.

Όλα τα κουρέματα της σειράς θεωρούνται undercut, ή αλλιώς skin fade. Δηλαδή, μία παραλλαγή του κουρέματος που μετράει σχεδόν έναν αιώνα ζωής. Η διαφορά τους, εντοπίζεται στο γεγονός, ότι το fade, δε θέλει τα μαλλιά στα πλαϊνά εντελώς ξυρισμένα, αλλά κοντοκουρεμένα. 

Τα undertake κουρέματα που εντοπίζουμε στη σειρά. 
Tommy Shelby

O Thomas Shelby, αρχηγός των Peaky Blinders, τον οποίο υποδύεται ο Cilian Murphy, έχει το λεγόμενο slogger undercut hairstyle. Το συγκεκριμένο προσωνύμιο, αποδίδονταν συνήθως σε gangsters στα τέλη του 1890 και είχε αρνητική έννοια.  

Για να το πετύχεις, απλά ζήτησε από τον κομμωτή σου, να σου πάρει με την “ψιλή” τα πλαϊνά και να “ανεβάσει” το ύψος του undertake. Έτσι θα μπορέσεις να τα διαχωρίσεις από την κορυφή, στην οποία θα χρειαστεί ψαλίδι. Επέλεξε ένα μέτριο προς κοντό μήκος. 

 

 
Arthur Shelby

Η διαφορά που εντοπίζουμε μεταξύ του κουρέματος του Tom και του Arthur, είναι στην τρίχα, με τον δεύτερο να έχει πιο χοντρή και ίσια τρίχα. Το slick του Arthur, απαιτεί αρκετό μαλλί στην κορυφή και μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος, προκειμένου να φιξαριστεί. Ο συγκεκριμένος, θέλει πρώτα να κάνεις το μαλλί σου προς τα πίσω, χρησιμοποιώντας πιστολάκι και να είναι καλοδουλεμένο στα πλαϊνά με ένα αρκετά κοντό κούρεμα.

 

 

John Selbhy

Ο John είναι πιο κοντά, στο κούρεμα του Tom, με μόνη τους σημαντική διαφορά στη χωρίστρα, αφού η κλίση του John, είναι προς τα δεξιά, με τα πλάγια να παραμένουν ξυρισμένα.

 

 
Finn Shelby

Ο μικρότερος των αδερφών Shelby, έχει το λεγόμενο brush up undercut. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, τα μαλλιά παραμένουν ξυρισμένα στο πλάι, ενώ αντίθετα το τριχωτό, φαίνεται να έχει κλίση προς τα πάνω. Προκειμένου να το πετύχεις, χτένισε τα μαλλιά σου προς τα πάνω και προς τα πίσω, καθώς τα στεγνώνεις με το πιστολάκι. 

 

 
Michael Gray

O Michael Gray, ξάδερφος των αδερφών Shelby, είναι ο μόνος που δεν έχει undercut κούρεμα. Αντίθετα, τα μαλλιά του Michael είναι προσεκτικά κομμένα και φορμαρισμένα, στο πλάι. Για το συγκεκριμένο look, απαιτείται μεγαλύτερο μήκος στην κορυφή του κεφαλιού. Το κούρεμα του θεωρείται πιο επίσημο σε σχέση με εκείνο των αδερφών και της συμμορίας των Peaky Blinders. Η εμφάνιση του Michael, ταιριάζει καλύτερα στους σύγχρονους άνδρες που εκτιμούν την καθαρή και κλασική αισθητική.

 

Εσύ, ποιο θα επιλέξεις;

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights