Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Δίαιτα και διακοπές

Δίαιτα και διακοπές

cozy vibe diet vacations
Πώς θα διατηρήσεις τη σιλουέτα σου, ακόμη και στις διακοπές.

Η περίοδος του καλοκαιριού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χαλάρωση και την καλοπέραση, οι οποίες μεταφέρονται και στο…πιάτο ή και το ποτήρι. Και πολλοί θεωρούν ότι δεν θα περάσουν το ίδιο καλά αν δεν φάνε και δεν πιούν ό,τι και όσο θέλουν. Όμως, είναι όντως έτσι; Η αλήθεια είναι πως αξίζει να αναλογιστείς πως θα εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις διακοπές σου χωρίς να χρειαστεί να ακυρώσεις όλη τη σκληρή δουλειά που επένδυσες για την απώλεια βάρους. Παρακάτω σου προτείνουμε κάποιες λύσεις.

Πρωινό

Μπορείς να πάρεις πρωινό σε κάποιο εστιατόριο ή στο μπαρ του, ακολουθώντας τις γενικές γραμμές της δίαιτάς σου. Εάν υπάρχει μπουφές, δεν είναι ανάγκη να φας όλων των ειδών τα πρωινά σε…μια ημέρα! Κάθε μέρα προσπάθησε να εναλλάσσεις τις επιλογές σου, ακολουθώντας εκείνες του προγράμματος διατροφής σου. Ακόμα καλύτερα, ψώνισε ό,τι θα χρειαστείς σε τρόφιμα για το πρωινό, ώστε να το ετοιμάζεις στο δωμάτιό σου σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρωινό διαθέσιμο και με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να μείνεις μακριά από τις σφολιάτες, τα κρουασάν και τα ανθυγιεινά πρωινά που προσφέρονται έξω.

Σνακ

Τα ενδιάμεσα γεύματα/ σνακ μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια, για την γραμμή σου. Κάποια από τα τρόφιμα που είναι ιδανικά για σνακ, και μπορούν να μετριάσουν την πείνα σου έχοντας λιγότερες από 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια είναι το σέλινο, τα πορτοκάλια, το λάχανο, τα μανιτάρια, οι ντομάτες, τα κολοκυθάκια, το γκρέιπφρουτ, τα μήλα και τα καρότα.

Γεύμα και δείπνο

Καλό είναι το μεσημεριανό γεύμα ή και το δείπνο, να γίνεται σε ένα εστιατόριο κι όχι σε μεζεδοπωλεία ή fast food. Ακόμη, αν έχεις την δυνατότητα προσπάθησε να ετοιμάζεις ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα, για να καταναλώσεις στο τέλος της ημέρας.

Σύστημα, το σημαντικό

Προσπάθησε λοιπόν να προγραμματίζεις από νωρίς τακτικές που αφορούν την παρακολούθηση του φαγητού και του βάρους σου, τις διαδικασίες του ταξιδιού και γενικότερα θέματα όταν θα απουσιάζεις από το σπίτι. Με τον προγραμματισμό, έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, άρα και το βάρος σου.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!