Home / Lifestyle  / Δέσποινα Μεννή: Τα χριστουγεννιάτικα macrame στολίδια της είναι απλά τέλεια!

Δέσποινα Μεννή: Τα χριστουγεννιάτικα macrame στολίδια της είναι απλά τέλεια!

Δέσποινα Μεννή: Τα χριστουγεννιάτικα macrame στολίδια της είναι απλά τέλεια!
Φέρνουν το πιο ζεστό, εορταστικό κλίμα στο σπίτι μας και μας φτιάχνουν τη διάθεση. 

Η Δέσποινα Μεννή μπορεί να έχει κλασικές σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία όμως η δημιουργική φύση της την ώθησε να ασχοληθεί με το κόσμημα και την κατασκευή υπέροχων items. Άλλωστε οι κατασκευές πάντοτε την γοήτευαν. Ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε να φτιάχνει κοσμήματα, κυρίως macrame, και να δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα. Της αρέσει να πειραματίζεται με διαφορετικά υλικά και να εκφράζεται μέσα από τις δημιουργίες της, που διαρκώς την εξελίσσουν. Σήμερα έχει δημιουργήσει το δικό της κατάστημα στο jamjar όπου μπορεί κανείς να βρει ό,τι φτιάχνει αλλά και ένα καλαίσθητο account στο Instagram, το Vuelo Art & Jewels, που σε εμπνέει! 

Εμείς λατρέψαμε τα christmas macrame στολίδια της που δίνουν στον χώρο μας ζεστασιά και έναν αέρα εναλλακτικής κομψότητας, καθιστώντας την τεχνική macrame μία υπέροχη deco τάση. 

 

Τι είναι αυτό που σε γοήτευσε και ασχολήθηκες με την τεχνική του μακραμέ; Γιατί αλήθεια είναι τόσο ξεχωριστή;

Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση μέσα από τους κόμπους και κάθε φορά περιμένω να τελειώσει, να δω πως πήγε. Δεν τελειώνει ποτέ αυτή η ανυπομονησία! Κάτι το οποίο θεωρώ ότι ισχύει για όλα τα χειροποίητα αντικείμενα. Έχουν όλα κάτι από σένα. Αυτό πιστεύω είναι το ξεχωριστό και είναι πολύ όμορφο όταν κάποιος εκτιμάει την προσπάθειά σου και επιλέγει ένα αντικείμενο που έχει φτιαχτεί εξολοκλήρου από εσένα.
Tο macrame ξεκίνησε μέσα από κοσμήματα και έτοιμα σχέδια στην προσπάθειά μου να μάθω. Στην πορεία βρήκα τι πραγματικά μου άρεσε και ήθελα να δημιουργώ. Το macrame είναι μία κατηγορία, μία τέχνη και ο κάθε δημιουργός ορίζει το δικό του στυλ και αισθητική.

 

Δέσποινα Μεννή: Τα χριστουγεννιάτικα macrame στολίδια της είναι απλά τέλεια!

Δέσποινα Μεννή: Τα χριστουγεννιάτικα macrame στολίδια της είναι απλά τέλεια!

 
Φτιάχνεις υπέροχα πλεκτά αξεσουάρ και deco αντικείμενα. Πώς θα μας πρότεινες να εντάξουμε τα μακραμέ αντικείμενα στο σπίτι μας; Με τι ταιριάζουν και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε;

Αρχικά πιστεύω ότι κάθε σπίτι μπορεί να υποστηρίξει ένα macrame αντικείμενο. Δεν είναι απαραίτητη η boho διάθεση ενός χώρου. Υπάρχουν διάφορα χρώματα και σχέδια, ώστε να μπορεί ο καθένας να βρει αυτό που του ταιριάζει. Γι΄ αυτό εξάλλου υπάρχει και η δυνατότητα για custom παραγγελίες! Εγώ δίνω ιδέες μέσα από τα αντικείμενα που με εμπνέουν να φτιάξω και αν κάποιος τα έχει φανταστεί στον χώρο του με διαφορετική μορφή μπορεί να μου το ζητήσει.

 

 

Τα σουβέρ που φτιάχνει η Δέσποινα Μεννή απλά θα τα λατρέψεις.

 

Ένα αντικείμενο που μπορεί να βάλει ο καθένας στο καθιστικό του και να πρωτοτυπήσει είναι ένα σετ με macrame σουβέρ. Κι ένα τολμηρό αντικείμενο είναι ένα macrame φωτιστικό. Ένα statement κομμάτι, που όπου κι αν το βάλεις θα ξεχωρίσει. Αν βέβαια είσαι λάτρης της boho αισθητικής, μπορείς να συνδυάσεις τα κρεμαστά τοίχου, τα plant hangers ή και τα μαξιλάρια!

 

Η Δέσποινα Μεννή έχει δημιουργήσει υπέροχα items για το σπίτι μας, όπως αυτό το ξεχωριστό μακραμέ φωτιστικό.

 
Πώς λειτούργησε και λειτουργεί για σένα η όλη κατάσταση με την καραντίνα σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι; Σε έκανε πιο παραγωγική;

Η καραντίνα είναι μία περίεργη κατάσταση για όλους μας και σίγουρα δε μπορείς να μην πέφτεις και λίγο. Όμως είναι σημαντικό να ψάχνεις δραστηριότητες που σε κάνουν δημιουργικό. Από άποψη δημιουργικότητας δε με έχει επηρεάσει, την ίδια όρεξη έχω να φτιάχνω πράγματα. Οι ιδέες ευτυχώς δε στερεύουν. Βέβαια, με έχει επηρεάσει από άποψη υλικών, τα οποία δυστυχώς καθυστερούν και δε μπορείς να βρεις στον ίδιο ρυθμό με πριν.

Τι περιλαμβάνει η νέα σου χριστουγεννιάτικη συλλογή και από πού την εμπνεύστηκες;

Τα Χριστούγεννα είναι από μόνα τους έμπνευση. Οι μυρωδιές, οι εικόνες που έχεις από τις γιορτινές μέρες, η λάμψη της εποχής, καθετί είναι έμπνευση. Φέτος, η συλλογή είναι πιο έντονη χρωματικά από άλλες χρονιές, γιατί φέτος και τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά και όλοι χρειαζόμαστε χαρά και χρώμα! Όσον αφορά λοιπόν τα κοσμήματα δεν το λυπήθηκα το χρώμα! Υπάρχει πολύ κόκκινο, πολύ κυπαρισσί, μπορντό, ροζ, χρυσό (εννοείται) και πολλά άλλα! Αλλά και στα macrame θα βρεις ωραία κρεμαστά τοίχου με αστέρια και τα καινούρια μας στολίδια, που είναι τέλειο δώρο για τους αγαπημένους σου!
Κι ένα tip: μπορείς να τα δέσεις πάνω σε μία όμορφη κορδέλα (καρό, ριγέ) και να την κρεμάσεις πάνω από το κρεβάτι ή το γραφείο σου. Η επιλογή είναι δική σου!

 

Δέσποινα Μεννή: Τα χριστουγεννιάτικα macrame στολίδια της είναι απλά τέλεια!

Δέσποινα Μεννή: Τα χριστουγεννιάτικα macrame στολίδια της είναι απλά τέλεια!

Η Δέσποινα Μεννή δημιουργεί τα πιο ξεχωριστά κοσμήματα.

 

Πες μας κάποια πράγματα και για τα κοσμήματά σου. Από τι αντλείς έμπνευση; Επηρεάζεσαι από τις τάσεις και τη μόδα;

Η αλήθεια είναι πως δεν προτιμώ τις τάσεις. Ανοίγω τα κουτιά μου και συνδυάζω τις χάντρες μου. Αυτό μ’ αρέσει. Το να δω μία εικόνα ή ένα έτοιμο κόσμημα με περιορίζει. Πιο πολύ θα έλεγα ότι προτιμώ να φέρνω τη μόδα στα μέτρα της κάθε συλλογής. Παραδείγματος χάρη διαλέγω ένα χρώμα που είναι τάση και το συνδυάζω με διαφορετικά υλικά και χρώματα. Πολλά από τα κοσμήματά μου είναι συνδυασμοί υλικών, υφών και χρωμάτων, με την κατάλληλη ισορροπία βέβαια.

 

 

Δέσποινα Μεννή: Τα χριστουγεννιάτικα macrame στολίδια της είναι απλά τέλεια!

 

Ποιο κόσμημα δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή καμίας γυναίκας και γιατί;

Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω μόνο ένα, γιατί όπως σου είπα λατρεύω τους συνδυασμούς. Αλλά το πιο μοντέρνο-κλασικό-απαραίτητο κόσμημα είναι ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Όλες μου οι συλλογές έχουν, με παραλλαγές φυσικά. Σ’ αυτή τη συλλογή θα το βρεις σε choker μισό μαργαριτάρια-μισό χρυσός αιματίτης, αλλά και σε σκούρο μπλε μαργαριτάρι, σε μία πιο έντονη εκδοχή! Είναι το κομμάτι πασπαρτού, που θα σου λύσει τα χέρια όπου κι αν πρέπει να πας. Plus συνδυάζεται με τα πάντα, από το πρωί μέχρι το βράδυ!

 

 

Q&A

Δημιουργώ σημαίνει: Βάζω κάτι από το χαρακτήρα μου σ’ ένα αντικείμενο.
Καλαισθησία για μένα είναι: Ο έξυπνος συνδυασμός χρωμάτων και υλικών.
Αγαπημένο χειμερινό fashion item: Η μαύρη macrame mini bag μου!
Υλικό που θέλω να πειραματιστώ: Ασήμι.
Αγαπημένο μου κόσμημα: Τα δαχτυλίδια Ying Yang της φετινής συλλογής!
Θέλω να ταξιδέψω: (Πάλι!) Βερολίνο.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!