Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γυμναστική και στις διακοπές

Γυμναστική και στις διακοπές

cozy vibe fitness at the beach
Βάλτε τη γυμναστική στις διακοπές σας με έξυπνες και εύκολες ασκήσεις.

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και γι’αυτό δεν θα πρέπει να σταματά ούτε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό όταν θα βρίσκεστε σε κάποιο νησί και θα απολαμβάνετε τον ήλιο και τη θάλασσα, σας έχουμε τη λύση!

Ακολουθούν προτάσεις για καθημερινή άσκηση, χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθείτε ούτε εκατοστό από την παραλία…

 

Περπάτημα στην αμμουδιά.

Η ιδανική αερόβια άσκηση είναι όπως όλοι γνωρίζουμε το περπάτημα. Όταν μάλιστα αυτό γίνεται στην αμμουδιά, τότε τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά. Κάντε γρήγορο περπάτημα κατά μήκος της ακρογιαλιάς και νιώστε τα πόδια σας να δυναμώνουν. Αν θέλετε να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας, περπατήστε ακριβώς στο σημείο της υγρής άμμου, ακόμα και στο σημείο που τα πόδια σας βυθίζονται βαθιά στην άμμο μέχρι τον αστράγαλο.


Κοιλιακοί
μέσα στο νερό.

Μπείτε στο νερό μέχρι τη μέση (το νερό να φθάνει στην κοιλιά σας περίπου), φέρτε τα χέρια στη μέση και κάντε κινήσεις stepper, ανεβάζοντας τα γόνατά σας όσο πιο ψηλά γίνεται. Καθώς υπάρχει η αντίσταση του νερού, οι γλουτοί γυμνάζονται με άψογα αποτελέσματα.

 

Παιχνίδια με τα κύματα!

Τι κι αν έχει κύμα και η θάλασσα δεν είναι ιδανική για μπάνιο; Μόλις βρήκατα την ιδανική ευκαιρία για γυμναστική. Πάρτε θέση στο νερό, σε σημείο που αυτό φτάνει μέχρι το μέσο της γάμπας σας. Κάθε φορά που σκάει ένα κύμα, κάντε ένα ελαφρό πηδηματάκι, σα να προσπαθείτε να περάσετε από πάνω του. Προσγειωθείτε με λυγισμένα γόνατα για αποφυγή τραβηγμάτων και τραυματισμών. Θα νιώσετε μεμιάς γλουτούς, γάμπες και μηρούς να “καίνε”. Πάμε για το επόμενο κύμα;

 

Βάρη στην ξαπλώστρα.

Καθώς απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία σας και τον καφέ σας, μπορείτε με μια απλή άσκηση να γυμνάσετε τα μπράτσα σας. Πάρτε δύο μεγάλα μπουκάλια νερό -ένα σε κάθε χέρι- ξαπλώστε ανάσκελα και αρχίστε να χρησιμοποιείτε τα μπουκάλια σας βαράκια, εκτελώντας ακριβώς τις ασκήσεις που θα κάνατε στο γυμναστήριο (εκτάσεις χεριών κλπ).

 

Κάντε κανό ή άλλα θαλάσσια σπορ.

Γυμναστική και διασκέδαση μπορούν να συνδυαστούν. Τα θαλάσσια σπορ είναι η καλύτερη επιλογή για να χαρείτε όμορφες στιγμές στη θάλασσα, κάνοντας παράλληλα γυμναστική. Μια βόλτα με κανό μπορεί να γυμνάσει όλο το πάνω μέρος του σώματός σας , ενώ αποτελεί μία από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. Η κωπηλασία γυμνάζει χέρια, στήθος, πλάτη και κοιλιακούς, συνδυάζοντας έτσι πολλές ομάδες εκγύμνασης. Το θαλάσσιο ποδήλατο είναι μία ακόμα ευχάριστη δραστηριότητα που γυμνάζει τέλεια γλουτούς και γάμπες.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath