Home / Lifestyle  / Γνωρίστε τον γοητευτικό ηθοποιό Jamie Foxx!

Γνωρίστε τον γοητευτικό ηθοποιό Jamie Foxx!

Jamie Foxx:  9 ενδιαφέροντα facts για τον βραβευμένο ηθοποιό! 

#1. Το πραγματικό του όνομα είναι ο Eric Marlon Bishop και γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1967 στην πόλη Terrell του Texas.

 

#2. Λατρεύει την μουσική και είναι βιρτουόζος στο πιάνο. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στην ηλικία των πέντε ετών. Μάλιστα έχει κερδίσει υποτροφία για να σπουδάσει θεωρία και σύνθεση της κλασικής μουσικής στο Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών του Σαν Ντιέγκο! 

 

#3. Ξεκίνησε την καριέρα του ως stand up comedian το 1989 και έγινε ευρέως γνωστός ως βασικό στέλεχος της ομάδας που παρουσίαζε την κωμική σειρά “Living Color” στην αμερικανική τηλεόραση! 

 

 

#4. Η στιγμή της καριέρας του που εκτόξευσε τις μετοχές του ήταν η συμμετοχή του στο τηλεοπτικό «The Jamie Foxx Show» που προβαλλόταν από το 1996 έως και το 2001.

 

#5.  Το όνομά του «Foxx»  το διάλεξε για να τιμήσει τον πρωτοπόρο Αφροαμερικανό κωμικό Redd Foxx

 

#6. Η ερμηνεία του στην ταινία «Ray» υποδυόμενος τον Ray Charles, εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς και του έφερε το βραβείο Όσκαρ. Για τον ρόλο έμαθε να παίζει και να τραγουδάει όπως ο Ray Charles και να κινείται σαν τυφλός και τα κατάφερε περίφημα!  

 

 

#7. Μερικές φορές είναι οξύθυμος. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2003 ξυλοκόπησε έναν αστυνομικό και τελικά κλήθηκε να πληρώσει 1.500 δολάρια με δυο χρόνια αναστολή.

 

#8. Διατηρεί εδώ και πέντε χρόνια σχέση με την πρώην σύζυγο του Tom Cruise και επίσης ηθοποιό, Katie Holmes. Η σχέση του επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπό τους πολύ πρόσφατα όταν κλήθηκε να αρνηθεί μία φήμη πως χώρισαν.

 

#9. Ο ηθοποιός διαθέτει και φωνητικές ικανότητες και λατρεύει να κάνει μιμήσεις τραγουδιστών

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!