Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Γιώργος Αργυρόπουλος: “Ο καλός τεχνίτης ακολουθεί τις εξελίξεις”

Γιώργος Αργυρόπουλος: “Ο καλός τεχνίτης ακολουθεί τις εξελίξεις”

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος της Argiropoulos Customized Furniture μιλά για τη δύναμη του ξύλου, της δημιουργικότητας και των χειροποίητων κατασκευών.

 

Εκπροσωπόντας άξια τη δεύτερη γενιά της Argiropoulos Customized Furniture, ο Γιώργος Αργυρόπουλος βάζει την υπογραφή του σε μοναδικές, χειροποίητες κατασκευές, που δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στους χώρους που τις “αγκαλιάζουν”. Κυνηγά όλες τις εξελίξεις των νέων υλικών και τις τάσεις διακόσμησης, τις παντρεύει με παραδοσιακές τεχνικές και δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος, που “το επίπεδο των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και interior designers είναι εξαιρετικά υψηλό”.

 

argyropoulos_minas_kosmidis

Architect Minas Kosmidis

 

Ποιοι πιστεύετε πως είναι οι λόγοι που καθιστούν το ξύλο τόσο αγαπητό υλικό. Γιατί οι χειροποίητες και custom made δημιουργίες καταφέρνουν να είναι πάντα στο προσκήνιο;

Το ξύλο διαχρονικά είναι ένα υλικό, που μπορεί να δώσει ζωή και ζεστασιά στους χώρους που ζούμε καθημερινά, λόγω των πολλών εφαρμογών του. Είμαστε, νομίζω, συνδεδεμένοι μαζί του από τα παιδικά μας χρόνια. Mεγαλώσαμε σε μια ξύλινη κούνια, παίζαμε με ξύλινα παιχνίδια, διαβάζαμε σε ένα ξύλινο γραφείο… Το ξύλο μάς συνοδεύει -και θα μας συνοδεύει- με την παρουσία του στη ζωή μας.

Όσον αφορά στις χειροποίητες κατασκευές, εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του κάθε χώρου, συνεπώς και τις δικές μας σε αυτούς. Δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα μας να πραγματοποιήσει αυτό που φαντάζεται, σε όποιο βαθμό το φαντάζεται. Πλέον, η πληθώρα υλικών του ξύλου και οι αποχρώσεις, που είναι διαθέσιμες, μας επιτρέπουν να ικανοποιήσουμε κάθε απαίτηση του πελάτη. Κάτι που δε συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

 

argyropoulos custom

Architect Stratos Kagiopoulos

argyropoulos_zoi_bourda

Architect Zoi Bourda

argyropoulos_t-square_architects

T.Square Architects

Πέρα από το κομμάτι της δημιουργικότητας, η δουλειά σας έχει και τη δύσκολη πλευρά της. Είναι σκληρή και απαιτητική σωματικά. Από την εμπειρία σας, ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει ένας τεχνίτης για να ξεχωρίζει;

Είναι μεν πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η δημιουργικότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο της, που μας ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο στο τέλος της υλοποίησης κάθε έργου. Προσωπικά, θεωρώ ότι βασικό στοιχείο ενός καλού τεχνίτη είναι η καλή αντίληψη και αισθητική πάνω στη δουλειά του. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το στοιχείο εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Ο τεχνίτης στις μέρες μας θα πρέπει να ακολουθεί τις εξελίξεις των νέων υλικών και τις τάσεις διακόσμησης, καθώς νέα δεδομένα εμφανίζονται με φοβερά γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα, και οι πελάτες είναι αρκετά ενημερωμένοι για την εξέλιξη των υλικών και τάσεων.

 

argyropoulos craftsmanship

 

Εδώ και 30 χρόνια αποδεικνύετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τα πάντα με ξύλο -από industrial και minimal κατασκευές, μέχρι country και νεοκλασικά έπιπλα. Εσείς προσωπικά έχετε κάποιο αγαπημένο στυλ;

Λατρεύω οτιδήποτε καλαίσθητο, ασχέτως του στυλ που μπορεί να αντιπροσωπεύει. Αυτό θα το διακρίνετε και από τις δουλειές που δημιουργούμε, καθώς ανταποκρινόμαστε και εξυπηρετούμε πελάτες -ιδιώτες και αρχιτέκτονες- με διαφορετικό στυλ. Ο λόγος που αγαπάμε το ξύλο είναι ότι ένα κομμάτι του, που θα δουλευτεί, μπορεί να βγάλει μια εικόνα minimal, country ή νεοκλασικού στυλ.

 

argyropoulos detail

Architect Kyranna Samara

argyropoulos furniture

Architect Kyranna Samara

 

Το portfolio σας είναι γεμάτο συνεργασίες με κορυφαίους αρχιτέκτονες και interior designers. Υπάρχει κάποιος που θαυμάζετε και θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί του μελλοντικά;

Είμαι η δεύτερη γενιά που συνεχίζει το έργο της επιχείρησής μας, με αποτέλεσμα στα τόσα χρόνια να έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους επαγγελματίες στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Ειλικρινά με χαροποίει ιδιαίτερα ότι το επίπεδο των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και interior designers αυτήν τη στιγμή είναι εξαιρετικά υψηλό. Αυτό αποδεικνύεται αν κανείς δει τα υψηλού επιπέδου projects, που δημιουργούνται στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει συνεργασίες με επαγγελματίες του χώρου στο εξωτερικό και μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε κουλτούρες άλλων χωρών. Θαυμάζω και χαίρομαι να δουλεύω με όποιον αγαπάει και δίνει τη ζωή του γι’ αυτό που κάνει.

 

argyropoulos bedroom

Architect Konstantinos Matheas

 

Ποιες σύγχρονες τεχνικές και τρόποι επεξεργασίας του ξύλου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον σας και πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το μέλλον;

Παρότι η επιχείρησή μας αντιπροσωπεύει το χειροποίητο έπιπλο, έχουν μπει στη δουλειά μας τα τελευταία χρόνια νέες τεχνικές, σύγχρονα μηχανήματα, μηχανήματα ρομποτικά, λέιζερ, τα οποία δίνουν δυνατότητες και μία άλλη διάσταση στις κατασκευές μας. Με γοητεύει αυτή η εξέλιξη και από τη μεριά μας προσπαθούμε να παντρέψουμε τις παραδοσιακές τεχνικές με τις νέες εξελίξεις. Πραγματικά, αυτό για εμάς, που θέλουμε να εξελιχθούμε στη δουλειά μας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

wood kitchen custom made

 

Οι ανάγκες των custom made κατασκευών μελλοντικά θεωρώ ότι θα είναι απαιτητικές, αλλά συγχρόνως και αναγκαίες. Παρακολουθώ ότι οι χώροι που σχεδιάζονται, καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από custom made κατασκευές. Σίγουρα, αυτό βοηθάει στο να δοθεί μια διαφορετικότητα στον κάθε έναν από αυτούς. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε πολύ όμορφα και καλαίσθητα έργα τα επόμενα χρόνια. Και προσωπικά πιστεύω και εμπιστεύομαι πάρα πολύ τους ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν το σύγχρονο design.

 

Κεντρική εικόνα: ©Ektoras Nikolakis Photography

 

argiropoulos_logo

 

5o χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θεσσαλονίκη

Τ. 231 048 7415

www.argiropoulos.com.gr

FB: @argyropoulosepipla

IG: argyropoulos.epipla

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin