Home / Good Life  / Art & Culture  / Γιορτινές εκδηλώσεις στα μουσεία της Θεσσαλονίκης

Γιορτινές εκδηλώσεις στα μουσεία της Θεσσαλονίκης

Tα μουσεία της Θεσσαλονίκης φόρεσαν τα καλά τους και σας υποδέχονται στις γιορτινές εκδηλώσεις τους, για να βιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο (17 και 18 Δεκεμβρίου) τα μουσεία της πόλης μάς χαρίζουν απλόχερα μοναδικές στιγμές, χάρη στις ιδιαίτερες γιορτινές εκδηλώσεις τους. Μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα γεμίζουν τις μέρες μας με φως, χαρά και δημιουργικότητα.

 

Ξεχωρίσαμε 3+1 γιορτινές εκδηλώσεις σε αγαπημένα μουσεία της Θεσσαλονίκης, που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε!

 

1.Χριστούγεννα 2022 στο Τελλόγλειο με Ζωγραφική και Μουσική

H χριστουγεννιάτικη γιορτή του Τελλογλείου επιστρέφει ξανά για μικρούς και μεγάλους στις 18 Δεκεμβρίου 2022, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής απουσίας.

 

Το στολισμένο μουσείο περιμένει μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 για να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες, να δημιουργήσουν γιορτινές κατασκευές και να ακούσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους Yako Trio ft. Maria Eblrus in Xmas Mood!

 

Στο πωλητήριό του Τελλόγλειου μπορεί κανείς να βρει δώρα για όλους, όπως παιχνίδια, είδη γραφείου, αξεσουάρ αλλά και όλες τις εκδόσεις του Μουσείου.

 

 

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Αγίου Δημητρίου 159Α

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, 12:00-13:30μ.μ

Είσοδος Ελεύθερη

 

2.”Merry CLICKmas” στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Ένας υπέροχος Χριστουγεννιάτικος κόσμος σας περιμένει στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, για να ευχηθείτε όλοι μαζί “Merry CLICKmas”!

 

Θα απολαύσετε γλυκίσματα, χειροποίητα στολίδια και πολλά φωτογραφικά… κλικ, Facebooth και ιδανικά προϊόντα για χριστουγεννιάτικες αγορές, ενώ  ειδικά για εκείνη τη μέρα το Μουσείο θα μετατρέψει το καφέ του σε εργαστήριο χειροτεχνίας για τους λιλιπούτειους Θεσσαλονικείς, για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου, αντλώντας έμπνευση από τις διάσημες χιονονιφάδες του φωτογράφου Wilson Bentley,.ενώ οι ενήλικοι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στην έκθεση “Ο Φρεντ Μπουασονά και η Μεσόγειος. Μια φωτογραφική Οδύσσεια”. Ηιστορικός της τέχνης και συνεπιμελήτρια της τρέχουσας έκθεσης του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αρετή Λεοπούλου, θα ξεναγήσει το κοινό. 

 

 

Στο καφέ του Μουσείου, θα περιμένει τους παρευρισκόμενους ο φωτογραφικός θάλαμος του Facebooth για να “αιχμαλωτίσει” όμορφες στιγμές, αστείες χριστουγεννιάτικες πόζες και πολλά χαμόγελα!

 

Τέλος, στο πωλητήριο του Μουσείου θα διατίθεται ποικιλία προϊόντων ιδανικών για χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως σημειωματάρια, τσάντες και εκδόσεις του Μουσείου!

 

MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022σ τις 11:00-14:00

Είσοδος Ελεύθερη

 

3.Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο “ChorΩδές” σας καλεί, το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 μμ. σε μια διαφορετική περιήγηση.

 

Τέσσερα χορωδιακά σχήματα τραγουδούν σε τρεις διαφορετικές αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, μεταφέροντας με το τραγούδι τους το πνεύμα των Χριστουγέννων στο κοινό της πόλης, στους φίλους και επισκέπτες.

 

 
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:

Γυναικείο φωνητικό σύνολο The sweet.heARTs
Επιμέλεια, διδασκαλία τραγουδιών: Μαρία Πέτκου

Μεικτή χορωδία Δήμου Καλαμαριάς
Διεύθυνση: Γιάννης Κούκας

Μεικτή πολυφωνική χορωδία Δήμου Ραιδεστού, Θερμαΐδες
Διεύθυνση: Ελευθερία Μεταξά
Στο πιάνο συνοδεύει η Νάνσυ Αραμπατζή

Γυναικείο φωνητικό σύνολο “ChorΩδές”
Διεύθυνση: Άλκηστις Τόγια, Συνδιδασκαλία: Νατάσα Καββαδία
Στο πιάνο συνοδεύει ο Αχιλλέας Σοφούδης

 

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Λεωφ. Στρατού 2

17 Δεκεμβρίου, 13:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 2313306422! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

3+1.Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στο Φουαγιέ του Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης- Φουαγιέ

Μανόλη Ανδρόνικου 6
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30

Είσοδος Ελεύθερη

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath