Home / Wellness  / Health  / Γιατί να εντάξεις το μάνγκο στη διατροφή σου

Γιατί να εντάξεις το μάνγκο στη διατροφή σου

Οι λόγοι και τα οφέλη που θα σε πείσουν να εντάξεις το μάνγκο στο διατροφικό σου πλάνο.

 

Μπορεί στην Ελλάδα να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλής, το μάνγκο, όμως, περιέχει μεγάλα οφέλη, που οι περισσότεροι δε γνωρίζαμε. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά είναι ένα φρούτο νόστιμο, δροσερό, εξωτικό, τροπικό και καλοκαιρινό. Ποια είναι τα οφέλη, που κρύβει για τον οργανισμό μας;

 

 

Το μάνγκο περιέχει ένα ασυνήθιστο, αλλά ιδιαίτερα ωφέλιμο, αντιοξειδωτικό, το βήτα καροτένιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φυσικό σύμμαχο, που μπορούμε να έχουμε ενάντια στον καρκίνο και στους όγκους. Συνεπώς, το συγκεκριμένο φρούτο έχει τις μεγαλύτερες αντικαρκινικές ιδιότητες. Περιλαμβάνει βιταμίνη Α, Β και C, όπως και ασβέστιο και μαγνήσιο για έναν υγιές οργανισμό.

 

 

Όλα αυτά που περιέχει βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται και η μνήμη μας, όπως και η ικανότητα συγκέντρωσης. Οι ίνες που διαθέτει μειώνουν τη κακή χοληστερόλη και τη συσσώρευση λίπους. Μάτια, δέρμα και μαλλιά είναι τα υπόλοιπα μέρη του σώματος που ευνοούνται από την κατανάλωση μάνγκου. Γενικότερα, ενισχύεται σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και η συνολική μας υγεία.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.