Home / Wellness  / Health  / Γιατί μπορεί να τρέμουν τα χέρια μου;

Γιατί μπορεί να τρέμουν τα χέρια μου;

Αν τρέμουν τα χέρια μου είναι κάτι που πρέπει να με ανησυχεί; Σε τι οφείλεται;

 

Το τρέμουλο των χεριών αν είναι συνεχές και καθημερινό είναι κάτι που, δυστυχώς, πρέπει να μας ανησυχεί. Είναι κάτι που δε μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά υπάρχουν φορές που δε χρειάζεται να μας ανησυχεί και αποτελεί μια στιγμιαία και μη σοβαρή συνθήκη.

Αν συμβεί κάτι αρκετά έντονο που θα μας κάνει να στεναχωρηθούμε, να νευριάσουμε αρκετά ή να μας προκαλέσει έντονο σοκ, είναι φυσιολογικό αν παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο τρέμουλο. Πίνοντας νερό, παίρνοντας βαθιές ανάσες και βρίσκοντας, σιγά- σιγά, την ηρεμία μας θα δούμε ότι θα σταματήσει σταδιακά.

 

Η αρκετή ποσότητα καφέ και το ρίγος θεωρούνται οι πιο συνήθεις λόγοι που κάνουν τα χέρια μας να τρέμουν. Τα δάχτυλα μας αντιδρούν στο κρύο, ενώ στην πρώτη περίπτωση ο οργανισμός βρίσκει έναν τρόπο να προειδοποιεί για την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.

 

Ωστόσο, υπάρχει η περίπτωση να πάσχουμε από ιδιοπαθή τρόμο, ο οποίος εκδηλώνεται κυρίως λόγω κληρονομικότητας ή κακής ποιότητας ζωής, είναι δυσάρεστο, αλλά όχι απειλητικό για την υγεία. Καλό είναι πάντα να συμβουλευόμαστε τον γιατρό, γιατί εντοπίζονται περιπτώσεις που συνδέουν το τρέμουλο με πιο σοβαρές ασθένειες.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.