Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί μία αποτοξίνωση μετά τις γιορτές επιβάλλεται

Γιατί μία αποτοξίνωση μετά τις γιορτές επιβάλλεται

Γιατί μία αποτοξίνωση μετά τις γιορτές επιβάλλεται
Πώς να κάνετε ένα επιτυχημένο after Christmas detox σχέδιο.

Μετά το φαγοπότι των Χριστουγέννων τι ακολουθεί; Μα φυσικά η αποτοξίνωση. Και καθώς δεν θέλουμε τη νέα χρονιά να είμαστε πρησμένοι και με παραπάνω κιλά, αλλά αντίθετα θέλουμε να αναδείξουμε την καλύτερη πτυχή του εαυτού μας, οφείλουμε να ξεκινήσουμε άμεσα αποτοξίνωση. Πώς όμως; 

 

 

Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα. 

Από τη νέα χρονιά προσπαθήστε να σηκώνεστε από το κρεβάτι λίγο νωρίτερα και να βάλετε από το πρωι κιόλας τις σωστές βάσεις στη διατροφή σας. Αυτό σημαίνει πως θα έχετε περισσότερο χρόνο για να ετοιμάσετε το πρωινό σας, να πιείτε ένα αποτοξινωτικό φόρεμα ή να κάνετε ακόμη και λίγη πρωινή γυμναστική. 

 

 

Μην ξεχνάτε το νερό. 

Το νερό εκτός από ενυδατικό βοηθά και στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών. Πιείτε αν μπορέιτε περισσότερα από 10 ποτήρια νερό την ημέρα και θα οι διαφορές στο σώμα, την επιδερμίδα, αλλά και την ενέργειά σας, θα σας ανταμείψουν. 

 

Γιατί μία αποτοξίνωση μετά τις γιορτές επιβάλλεται

 

Προτιμήστε τις πράσινες τροφές. 

Τα πράσινα τρόφιμα θα σας βάλουν ένα σημαντικό λιθαράκι στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Προτιμήστε να καταναλώνετε πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κινεζικό λάχανο, το κοινό λάχανο, το κουνουπίδι, το λάχανο kale και τα ραπανάκια και εντάξτε τα στην καθημερινή σας διατροφή. Θα σας χορτάσουν και θα σας βοηθήσουν να κάνετε το detox after Christmas. 

 

 

Τι θα λεγατε για σάουνα; 

Αφου πρώτα βεβαιωθείτε πως δεν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας ή εστώ ευρυαγγείες -γιατί σε αυτή την περίπτωση επίσης απαγορεύεται- κάντε σάουνα. Είναι πολύ βοηθητική σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των τοξινών, που γίνεται μέσω της εφιδρώσης, ενώ επίσης βοηθά και στην διατήρηση μιας όμορφης σιλουέτας. 

 

Ένα ρόφημα παρακαλώ! 

Βότανα όπως η ρίζα πικραλίδας, το πράσινο τσάι, η κολλιτσίδα, η σημύδα, η λουίζα και ο κρόκος Κοζάνης έχει αποδειχθεί πως έχουν αντιοξειδωτική δράση και μπορούν ταυτόχρονα να ενεργοποιήσουν σημαντικά τον μεταβολισμό μας. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!