Home / Good Life  / Η “Γη του Διονύσου” στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Η “Γη του Διονύσου” στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Γαστρονομικό Φεστιβάλ
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Δράμας είναι γεγονός και ετοιμάζει μία έκθεση τοπικών προϊόντων, που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στη “Γη του Διονύσου”.

 

Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος με μοναδικά food festivals, που δίνουν την ευκαιρία στους λάτρεις του φαγητού να γευτούν μοναδικές επιλογές. Έτσι, και η Δράμα διοργανώνει το δικό της Γαστρονομικό Φεστιβάλ, με σκοπό να αναδείξει τα τοπικά της προϊόντα. Η “Γη του Διονύσου” θα φιλοξενηθεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιωάλ διοργωνώνει η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

 

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας έχει ως σκοπό να αναδείξει τον τοπικό γαστρονομικό πλούτο της περιοχής. Μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί μοναδικές γευστικές εμπειρίες για το κοινό. Ο chef Jonathan Harnett, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, θα δημιουργήσει συνταγές που θα φέρουν σε επαφή τους επισκέπτες με την παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή τοπικών παραγωγών, που θα παρουσιάσουν τα δικά τους προϊόντα. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις, όπως live cooking, ομιλίες, παρουσιάσεις και μουσικά events.

 

Η “Γη του Διονύσου” παρουσιάζει εκδήλωση Οίνο-γευσιγνωσίας 

 

 

Καθώς η γαστρονομική κουλτούρα της Δράμας είναι συνδεδεμένη με τον Διόνυσο, τον θεό του κρασιού, όπως ήταν φυσικό, έχει διοργανωθεί εκδήλωση οίνο-γευσιγνωσίας. Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει τον πλούτο των τοπικών προϊόντων, μέσω ενός “Διονυσιακού Menu”, το οποίο θα δημιουργηθεί από Chef και θα παρουσιαστεί σε συγκεκριμένο αριθμό καλεσμένων. Οι καλεσμένοι, υπό τους ήχους lounge μουσικής, θα μπορούν να γευτούν τα κρασιά των οινοποιών της Δράμας. Η γευσιγνωσία αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με μενού από προϊόντα της Δράμας (wine taste, wine cocktail κ.ά.). Έτσι, θα μπορέσουν να κατανοήσουν το “πάντρεμα” του οίνου με τη Δραμινή γαστρονομία.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada