Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γίνε σύντομα fit με 5 αποτελεσματικά tips!

Γίνε σύντομα fit με 5 αποτελεσματικά tips!

Είναι 5 και θα σε βοηθήσουν να γίνεις fit.

Στην προσπάθειά σου να βρεις τον fit εαυτό σου και να νιώθεις πιο υγιής από ποτέ θα σε βοηθήσουν 5 σούπερ tips.

 

Περπάτα και κινήσου όσο μπορείς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προτείνει τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας σωματικής άσκησης εβδομαδιαίως ή 75 λεπτά έντονης άσκησης κάθε εβδομάδα για να είμαστε υγιείς. Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος και να μειώσουμε το σωματικό λίπος πρέπει να αυξήσουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στην άσκηση. Προσπάθησε να είσαι σε κίνηση καθημερινά για 30 έως και 45 λεπτά οπωσδήποτε. Αλλιώς δεν θα δεις διαφορά.

 

 

 

Φάε “έξυπνα”.

Προτίμησε την κατανάλωση τροφίμων θρεπτικών και χαμηλών σε λιπαρά και φρόντισε να κάνεις “έξυπνες” αντικαταστάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα είναι ωφέλιμο να αντικαταστήσεις τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και λίπος με άλλα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα. Αντί να φας ζαμπόν φάε βραστή γαλοπούλα, αντί να φας φέτα φάε ανθότυρο και αντί να φας κίτρινο κασέρι κατανάλωσε τυρί κότατζ κ.ο.κ.

 
Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα.

Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα για να είναι μικρότερη και η μερίδα του φαγητού σου. Εφαρμόζοντας αυτό το tip γλιτώνεις πολλές θερμίδες.

 

Πιες νερό πριν από κάθε γεύμα.

Το προτείνουν διατροφολόγοι και διαιτολόγοι. Δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα σε βοηθούν να τρως λιγότερο.

 

Γίνε σύντομα fit με 5 αποτελεσματικά tips!

 

 

Μην ξεχνάς την πρωτεΐνη.

Βάλε την στο διατροφολόγιό σου αμέσως. Τροφές όπως τα ψάρια, το ψητό κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα αυγά και τα όσπρια έχουν υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης.  Σύμφωνα με έρευνες οι πρωτεΐνες δημιουργούν κορεσμό και μας κάνουν να μην πεινάμε περισσότερο από ό,τι οι υδατάνθρακες ή τα λίπη. Ακόμη μας βοηθούν να χτίσουμε μυική μάζα. Η μύες κάνουν καύσεις και έτσι μπορούμε να χάσουμε πιο πολλές θερμίδες και να μειώσουμε το λίπος.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!