Home / Family  / Γάβγισμα σκύλου: Πιθανά αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

Γάβγισμα σκύλου: Πιθανά αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

Πολλές φορές το γάβγισμα του σκύλου μπορεί να γίνει πολύ έντονο και συχνό. Ποια είναι τα πιθανά αίτια και πώς θα το αντιμετωπίσετε;

 

Το γάβγισμα του σκύλου σας είναι σίγουρα ένα από τα χαρακτηριστικά του. Υπάρχει, όμως, πιθανότητα να γίνει ανησυχητικά έντονο και συχνό. Ανάλογα με την κατάσταση και τη διάθεση του, μπορείτε εύκολα να βρείτε που οφείλετε και πώς θα το αντιμετωπίσετε. Τις περισσότερες φορές, ο σκύλος σας θα γαβγίσει γιατί έχει εντοπίσει κάτι ξένο ή νιώθει έντονα το αίσθημα του φόβου. Αν βρεθεί στο ίδιο περιβάλλον με ένα άλλο ζωάκι ή με έναν άνθρωπο που δε γνωρίζει, ή ακόμα και αν ακούσει έναν περίεργο θόρυβο.

 

 

Η ψυχολογία του και η διάθεση του είναι άμεσα συνυφασμένες με το γάβγισμά του. Όταν νιώθει μεγάλη χαρά, διασκεδάζει πολύ μαζί σας και προσπαθεί να επικοινωνήσει ή να εξερευνήσει κάτι καινούργιο, θα εκδηλώσει, με αυτόν τον τρόπο, την ευχάριστη διάθεση του. Με τον ίδιο τρόπο θα εκφραστεί αν νιώθει πλήξη, απραγία, ότι το αποχωρίζεστε ή το παραμελείτε.

 

 

Κάθε φορά που ο σκύλος σας γαβγίζει έντονα, αμέσως υποδείξτε του με αγάπη, και λίγη αυστηρότητα, πώς πρέπει να ηρεμήσει. Χρησιμοποιείστε την εντολή “ησυχία” και στις δύσκολες περιπτώσεις μια λιχουδιά, ώστε να κατανοήσει ότι πρέπει να σταματήσει. Φροντίστε να παίζει και να διασκεδάζει, ώστε να είναι ευχάριστο και ήσυχο. Τέλος, αν δείτε πώς συνεχίζει, παρά τις εντολές σας, συμβουλευτείτε και τον κτηνίατρο.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.