Home / Wellness  / Health  / Βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Βότανα που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό, αποδεικνύοντας  τη δύναμη της φύσης

Εμπιστευτείτε τη δύναμη της φύσης και επωφεληθείτε των θαυματουργών βοτάνων και άλλων προϊόντων της για να είστε περισσότερο υγιείς και να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας. Μπορεί η σύγχρονη φαρμακευτική και ιατρική να κάνει προόδους, όμως η φύση αποτελεί την κύρια πηγή πολύτιμων συστατικών που μας κρατούν υγιείς και δυνατούς.

Τσάι του βουνού

Εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, της ρινικής συμφόρησης, των αναπνευστικών προβλημάτων και του επίμονου βήχα, το τσάι του βουνού είναι ιδιαίτερα βοηθητικό τον χειμώνα και μπορεί να γίνει ο φυσικός σύμμαχος της υγείας σας. Εκτός από τις παραπάνω ιδιότητές του, έχει χαλαρωτική και αγχολυτική δράση, είναι αντιοξειδωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Φασκόμηλο

Το πιο γνωστό σε όλους μας φασκόμηλο ονομάζεται από πολλούς «βότανο της μακροζωίας». Είναι δημοφιλές γιατί συμβάλει στην τόνωση της άμυνας του οργανισμού, βοηθά στο αδυνάτισμα, καταπολεμά τις φλεγμονές και τις λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας και τέλος, τονώνει και αναζωογονεί τους κουρασμένους και πονεμένους μύες.

Πρόπολη

Η πρόπολη παράγεται από τις μέλισσες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλες ευεργετικές χημικές ουσίες που συμβάλλουν στη συνολική υγεία του οργανισμού. Σύμφωνα με μελέτες η πρόπολη αυξάνει την παραγωγή αντισωμάτων και τονώνει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εχινάκεια

Ένα από τα βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό είναι και η εχινάκεια. Το ανθοφόρο φυτό που φυτρώνει στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για αιώνες. Διαθέτει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντικαταρροϊκή δράση και θεωρείται πολύ δραστική στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Από πολλούς θεωρείται το θαυματουργό όπλο κατά της γρίπης, καθώς καταπολεμά το κρυολόγημα και ενισχύει δραστικά το ανοσοποιητικό σύστημα!

Σιβηριανό Ginseng

Σπάνιο βότανο, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ειδικά στην Κίνα, την Αίγυπτο και την Αρχαία Ελλάδα, το Σιβηριανό Ginseng, θεωρείται ότι συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ακόμη, βοηθά στη βελτίωση της πνευματικής λειτουργίας και διαύγειας και μειώνει τα επίπεδα στρες.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!