Home / Beauty  / Βραχιονοπλαστική: Αντιμετώπισε το χαλαρό δέρμα με την Dr. Γεωργία Βαδαρλή

Βραχιονοπλαστική: Αντιμετώπισε το χαλαρό δέρμα με την Dr. Γεωργία Βαδαρλή

Βραχιονοπλαστική Dr Γεωργία Βαδαρλή
Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που όλες οι γυναίκες αρέσκονται στο να φορούν κοντομάνικα και αμάνικα τοπ. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι γυναίκες που διστάζουν να τα φορέσουν ή καταφεύγουν μόνο σε  μακρυμάνικες επιλογές. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στο ότι δε θέλουν να φαίνονται τα κρεμασμένα και γεμάτα μπράτσα τους. Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, που μπορεί να επαναφέρει τα μπράτσα σε φυσιολογικό μέγεθος και να απαλλάξει τις γυναίκες από τα αντιαισθητικά «φτερά νυχτερίδας». Στοχεύει στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και στη μείωση του πάχους και του περιττού λίπους που έχει συγκεντρωθεί στους βραχίονες.
 
Βραχιονοπλαστική: Ποιοι τη χρειάζονται;

Η βραχιονοπλαστική απευθύνεται σε άτομα (γυναίκες και άνδρες) που το δέρμα τους παρουσιάζει εκτεταμένη χαλάρωση και συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή των βραχιόνων, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Τέτοιοι παράγοντες μπορούν να είναι:

  • Οι μεγάλες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους
  • Η κληρονομικότητα
  • Οι τραυματισμοί
  • Παρενέργειες φαρμακευτικής αγωγής
  • Η χαλάρωση που φέρνει το πέρασμα του χρόνου
  • Ιδιοπαθείς λόγοι

 

Βραχιονοπλαστική Dr Γεωργία Βαδαρλή

 

Βραχιονοπλαστική: Πώς γίνεται η διαδικασία;

Η διαδικασία που ακολουθείται στη βραχιονοπλαστική εξαρτάται από τον βαθμό χαλάρωσης. Όταν ο βαθμός χαλάρωσης είναι μικρός και το δέρμα παρουσιάζει καλή ελαστικότητα, το πρόβλημα διορθώνεται και με μια VASER λιποαναρρόφηση. Στις περιπτώσεις που ο βαθμός χαλάρωσης είναι μέτριος, η βραχιονοπλαστική μπορεί να γίνει με μια μικρή τομή στο όριο της μασχάλης. Η τεχνική αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα, η τομή δεν είναι τόσο εμφανής και κρύβεται εύκολα ακόμα και με κοντομάνικα μπλουζάκια. Όταν η χαλάρωση είναι εκτεταμένη, η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής γίνεται με τομή κατά μήκος του βραχίονα στην εσωτερική του πλευρά.

 

Βραχιονοπλαστική Dr Γεωργία Βαδαρλή

 

Η επέμβαση γίνεται με ολική νάρκωση, ενώ ο ασθενής παραμένει για νοσηλεία για μία ημέρα, στην περίπτωση της εκτεταμένης χαλάρωσης, ή και λιγότερο, σε περίπτωση που η χαλάρωση είναι μικρού ή μεσαίου βαθμού. Μετά τη βραχιονοπλαστική, ο ασθενής φοράει ένα ιατρικό πιεστικό ένδυμα για περίπου 6 εβδομάδες, ώστε να μειωθούν τα οιδήματα στην περιοχή. Τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικής είναι άμεσα ορατά και ολοκληρώνονται σε περίπου 6 μήνες. Παράλληλα, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, εφόσον το άτομο διατηρήσει ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, χωρίς σημαντικές αυξομειώσεις. Οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία και τις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από λίγες ημέρες και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, για κάποιο διάστημα πρέπει να αποφεύγεται η άρση βαρών και οποιαδήποτε επιβάρυνση των άνω άκρων.

 

Μη χάνετε χρόνο, λοιπόν, και επικοινωνήστε με την Dr. Γεωργία Βαδαρλή για μια συμβουλευτική επίσκεψη!

 

www.vadarli.gr

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada