Home / Lifestyle  / Βίκυ Χατζησπύρου: “Μόδα είναι να είσαι ο εαυτός σου. Be you, be Hangermou!”

Βίκυ Χατζησπύρου: “Μόδα είναι να είσαι ο εαυτός σου. Be you, be Hangermou!”

Vicky Hangermou

Όταν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, το αποτέλεσμα είναι πάντα μοναδικό και στην περίπτωση της Βίκυς Χατζησπύρου, της fashion designer της Hangermou, η αγάπη της για τη μόδα και τη δημιουργία αποτυπώνεται σε κάθε custom made ένδυμά της, κάνοντάς το μοναδικό! Όπως και η γυναίκα που το φοράει!

 

Πότε και πώς πήρες την απόφαση να δημιουργήσεις το δικό σου fashion brand, τη Hangermou;

Η απόφαση να δημιουργήσω το δικό μου fashion brand πάρθηκε το 2019. Την ημέρα των γενεθλίων μου, 15 Ιουλίου, έκανα την έναρξη της επιχείρησης,.γιατί ήθελα να ζήσω όλο αυτό το ταξίδι που ξεκινούσε σαν κάτι νέο, που γεννιέται. Από παιδί ακόμα λάτρευα τη μόδα, να ντύνομαι διαφορετικά και όμορφα. Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τα ρούχα, αλλά, λόγω του ότι ήμουν μέρος της οικογενειακής επιχείρησης με αντικείμενο την εμπορία αυτοκινήτων, δεν αποφάσιζα να ακολουθήσω το όνειρό μου. Μέχρι που ήρθε η κατάλληλη στιγμή και το έκανα.

Λάτρευα τις πωλήσεις, λάτρευα και λατρεύω την επικοινωνία με τον κόσμο,.αυτό το όμορφο αλισβερίσι τουνα βρίσκομαι με ανθρώπους και να επικοινωνώ για το προϊόν μου. Δε μου άρεσε να βλέπω τα ίδια ρούχα παντού -όταν μιλάμε για ρούχα σε νορμάλ τιμές,.όχι για τα ρούχα διάσημων οίκων μόδας, όπου εκεί θα βρούμε το πανάκριβο και άρα πιο σπάνιο. Η αφορμή, για να πάρω την απόφαση να δημιουργήσω το δικό μου brand, δόθηκε όταν παρευρέθηκα.σε μία κοινωνική εκδήλωση και έτυχε να φοράω το ίδιο ρούχο με μία άλλη κυρία. Εκεί πήρα μέσα μου την τελική απόφαση του να κάνω κάτι αποκλειστικά δικό μου, ρούχα μοναδικά, με το δικό μου brand name.

 

 

Ποια είναι η έμπνευση πίσω από το όνομά της;

Λόγω της μεγάλης μου αγάπης για το ρούχο κι επειδή είχα αρκετά επώνυμα κομμάτια, ξεκίνησα να συμμετέχω σε εκθέσεις της πόλης μου, όπως είναι τα flea markets. Έτσι, ξεκίνησαν να παίρνουν τα ρούχα μου οι φίλες μου -ξεκίνησε παρεΐστικα, δηλαδή. Κάποια στιγμή, με επισκέφτηκε μία φίλη για καφέ στο σπίτι και μου έφερε δώρο μία κούπα, που είχε πάνω της ζωγραφισμένη μία κρεμάστρα. Αυτή η κούπα ενέπνευσε το όνομα της Hangermou! Συνδύασα -και μου ακούστηκε πολύ εύηχο- το αγγλικό hanger (κρεμάστρα) με το ελληνικό κτητικό “μου”.και έτσι δημιουργήθηκε η Hangermou, η κρεμάστρα μου.

 

 

Τι μπορούμε να βρούμε στην όμορφη boutique σου;

Σίγουρα θα βρείτε ρούχα που έχουν φτιαχτεί με πάρα πολλή αγάπη! Ρούχα μοναδικά, σε limited edition collections, που είναι μέχρι 2-3 κομμάτια ανά σχέδιο, custom made, που κατά παραγγελία θα κάνω ακριβώς όπως τα θέλει ο πελάτης. Οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, μπορώ να το τυπώσω, να το ζωγραφίσω ή να το κεντήσω -από κάποιον ήρωα ή κάποια αγαπημένη φράση, μέχρι κάποιο επαγγελματικό logo ή τη ζωγραφιά ενός παιδιού.

Όλα τα ρούχα Hangermou είναι ελληνικά και ποιοτικά και όλα τα στάδια παραγωγής τους περνούν από εμένα. Έχω στο σπίτι μου ένα ολοκληρωμένο ραφείο-εργαστήριο και μηχανήματα που τυπώνω, ενώ υπάρχει και ένα ραφείο πιο οργανωμένο, που ράβει τη βασική παραγωγή αποκλειστικά για εμένα. Στη συνέχεια, εγώ τα παίρνω και τα διακοσμώ με τούλια, παγιέτες, κρυστάλλους Swarovski… Διαθέτω, μάλιστα, ένα μηχάνημα που μπορεί να τυπώσει γραμμικά glitter, τα οποία δεν αλλοιώνονται όσες φορές κι αν πλυθεί ή σιδερωθεί το ρούχο. Ό,τι βρεις στη Hangermou, φτιάχνεται αποκλειστικά από εμένα. Δε θα βρεις τίποτα έτοιμο εδώ.

 

Hangermou vicky

 

Ποια είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθείς και ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν μοναδικές τις δημιουργίες σου;

Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία. Όσο περίεργο κι αν ακουστεί, δε διαβάζω πολλά περιοδικά μόδας. Έχω κάνει κάποια ιδιαίτερα μαθήματα πατρόν και ραπτικής, αλλά κάθε σχέδιο και πατρόν που ετοιμάζω έχει να κάνει καθαρά με τη διαίσθησή μου. Μπορεί να εμπνευστώ από κάτι που θα δω στον δρόμο ή να ακούσω ένα τραγούδι και να φανταστώ το επόμενο ρούχο μου. Ποτέ δεν έχω δει μία συλλογή και να σκεφτώ “θα κάνω κάτι πάνω σε αυτή”. Ακολουθώ καθαρά το συναίσθημα και τη διαίσθησή μου και κάθε ρούχο είναι προϊόν δικής μου έμπνευσης και διάθεσης, που αποτυπώνει πώς νιώθω, τι έχω δει, τι έχω φανταστεί. Έτσι ξεκινά ο σχεδιασμός του και αυτό το καθιστά 100% μοναδικό.

 

detail production Hangermou

 

Τα τελευταία χρόνια συζητείται έντονα η ανάγκη στροφής προς τη βιώσιμη μόδα. Ποια είναι η δική σου άποψη και πώς συμβάλλεις σε αυτό μέσα από τη δική σου δημιουργική διαδικασία;

Είναι γεγονός πως, τα τελευταία χρόνια, και ο καταναλωτής είναι πολύ πιο ενήμερος για τη βιώσιμη μόδα. Προσπαθεί να κάνει μία στροφή προς αυτή, άσχετα αν τα οικονομικά του δεν του το επιτρέπουν, γιατί -καλώς ή κακώς- η fast fashion είναι πιο οικονομική. Εγώ τάσσομαι ξεκάθαρα υπέρ της βιώσιμης μόδας. Προσπαθώ συνεχώς να έρχομαι σε επαφή με εταιρείες που έχουν βιώσιμα υλικά και να γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας. Δεν τα έχω καταφέρει ακόμα, γιατί η Hangermou είναι αρκετά μικρή ως επιχείρηση. Δίνω, όμως, ιδιαίτερη προσοχή στα υφάσματά μου, τα οποία είναι 100% βαμβακερά. Δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ υλικά με βάση το πετρέλαιο ή νάιλον. Και είναι κάτι που μου λένε συνέχεια οι πελάτισσές μου, ότι δε μυρίζουν ποτέ, όταν τα πλένουν. Είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη ως προς αυτό και προσπαθώ να κάνω τη μόδα πιο βιώσιμη, τόσο για το δέρμα, όσο και για το περιβάλλον.

 

Εσύ, προσωπικά, πώς ορίζεις τη μόδα; Τι σημαίνει για εσένα;

Μόδα για μένα σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου. Να φοράς αυτό που σε εκφράζει και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Να συνδυάζεις το παλιό με το καινούργιο και να ξεκινάτε μαζί ένα καινούργιο ταξίδι, με ποιότητα και διαχρονικότητα. Αν δεν είμαι εγώ, δεν είναι μόδα, δεν είναι η μόδα μου. Δεν είναι αυτό που με εκφράζει και δε θέλω να το φοράω. Αυτό πρεσβεύω και μέσα από τη Hangermou. Be you, be Hangermou. Να είσαι εσύ, να είσαι ο εαυτός σου μέσα από αυτά που φοράς και να νιώθεις όμορφα, η καθεμία ξεχωριστά και μοναδικά.

 

Hangermou a

 

Ποια είναι τα όνειρά σου για την εξέλιξη της Hangermou;

Τα όνειρά μου είναι γλυκά, μικρά και ζεστά. Θέλω η Hangermou να παραμείνει αυτό το προσωποποιημένο, που δίνω σε κάθε πελάτισσά μου. Με την καθεμία ασχολούμαι πραγματικά ξεχωριστά. Θέλω να κάνει την κάθε γυναίκα ευτυχισμένη και να την κάνει να νιώθει όμορφα. Ό,τι σώμα, όποια διαφορετικότητα και αν έχει, να ξέρει ότι στη Hangermou θα βρει σίγουρα αυτό που θέλει. Θέλω να θυμούνται τη Hangermou με χαμόγελο, να είναι το συνώνυμο της ποιότητας, της άνεσης και της γυναικείας ευτυχίας και να αντέξει στον χρόνο.

Συνειδητά παραμένω στο να ράβω εγώ τα ρούχα μου σε λίγα κομμάτια και να μην προχωρώ στη χονδρική. Θεωρώ ότι, αν μπω σε μία διαδικασία γρήγορης παραγωγής και περισσότερων τεμαχίων, θα χάσω την ταυτότητά μου και ίσως χάσω και τον “εαυτό” μου. Ελπίζω να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ, με πολλή αγάπη και για πολλά χρόνια ακόμη, δίνοντας σε κάθε γυναίκα αυτό που της αξίζει!

 

Hangermou f

 

Θα ήθελες να μας δώσεις τα δικά σου tips για μία stylish εμφάνιση τις γιορτινές μέρες που έρχονται;

Πάνω απ’ όλα, λαμπερή καρδιά και δυνατό χαμόγελο! Αν “φορέσουμε” το χαμόγελό μας και το δείξουμε με την καρδιά μας, ίσως να μην προσέξει κανείς το ντύσιμό μας. Αν, πάλι, θέλουμε να τραβήξουμε τα βλέμματα και με την εμφάνισή μας,.σίγουρα οι τάσεις φέτος προτείνουν χρώματα, παγιέτες, βελούδινα υφάσματα και έντονα και μεγάλα αξεσουάρ,.όπως μπουτουνιέρες, καρφίτσες, μαντήλια, στέκες για τα μαλλιά ή λαμπερά scrunchies. Γενικά ένταση, γιατί όλοι θέλουμε να βγούμε και να γιορτάσουμε την κάθε μας στιγμή, όπως μας αξίζει!

 

Brief Q&A

Το fashion item, που δεν αποχωρίζομαι ποτέ, είναι…

Ένα custom made μπλουζάκι που κάνω στη Hangermou. Έχει το μονόγραμμά μου και ένα πολύ ιδιαίτερο τύπωμα, που δίνει την αίσθηση ότι είναι με πέρλες 3D, αλλά στην ουσία είναι τυπωμένο στο ύφασμα, μαζί με μία κορώνα. Είναι ένα σήμα κατατεθέν, που όποιος το βλέπει ξέρει ότι είναι Hangermou.

 

Hangermou tshirt

 

Στυλ για μένα σημαίνει…

Να είσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου. Να είσαι ο εαυτός σου με άνεση, ποιότητα και διαχρονικότητα!

 

Για τη νέα χρονιά εύχομαι…

Δημιουργία, πολλές αγκαλιές, χαμόγελα, να εξωτερικεύουμε όλα τα συναισθήματά μας και καθεμία από μας να τολμήσει να φορέσει κάτι που ήθελε πολύ, αλλά το φοβόταν. Φέτος είναι η χρονιά μας, να φορέσουμε αυτό που θέλουμε. Και, φυσικά, να έχουμε υγεία!

 

logo Hangermou

Κομνηνών 4 (εντός Panorama Center), Πανόραμα, Θεσσαλονίκη, Τ. 231 601 6832

www.hangermou.gr || FB: @hangermou || IG: hangermou

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin