Home / Good Life  / Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα  

Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα  

Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα  
Ο Guardian δημοσίευσε τους πιο ασφαλείς και ονειρικούς προορισμούς στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2021. 

Η εφημερίδα Guardian σε πρόσφατο δημοσίευμά της ανακοίνωσε τους 10 προορισμούς στην Ελλάδα, προτείνοντας στους τουρίστες μέρη στη χώρα μας που υπόσχονται ασφαλείς αφενός και αφετέρου ονειρεμένες διακοπές. Οι διακοπές μετά την πανδημία είναι σαφώς διαφορετικές από ό,τι πριν. Στοιχεία που απασχολούν πλέον τους ταξιδιώτες είναι όχι μόνο η φυσική ομορφιά του προορισμού, το καλό φαγητό, οι επιλογές διασκέδασης, τα καθαρά νερά και οι τουριστικές υπηρεσίες… Πλέον ένα από τα σημαντικά κριτήρια για να επιλέξει κανείς τον μετά – κόβιντ προορισμό διακοπών του είναι η ασφάλεια, τα μέρη όπου τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις, όπως λέει και η Guardian, οι crowd-free προορισμοί. 

«Αυτοί οι 10 εντυπωσιακοί νησιωτικοί και ηπειρωτικοί προορισμοί προσφέρουν μια πολύ πιο χορταστική πλευρά της Ελλάδας» αναφέρεται στο άρθρο. «Πρόκειται για μέρη όπου οι άνθρωποι προσφέρουν με υπερηφάνεια τη φιλοξενία τους, κατά το αρχαίο έθιμο της αγάπης προς τους ξένους, και όπου τα πράγματα γίνονται με μεράκι, αγάπη και ψυχή».

 

Οι 10 πιο ασφαλείς προορισμοί στην Ελλάδα.  

 
1. Άνδρος. 

Η πανέμορφη Άνδρος φιγουράρει πρώτη στη λίστα με τις 10 must – visit περιοχές της Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι. Καλό φαγητό, ωραίες παραλίες και πεντακάθαρα νερά, σημεία – έκπληξη για τους απανταχού επισκέπτες και πολλά πολλά άλλα που την καθιστούν σούπερ επιλογή για διακοπές. 

 

 

 

2. Εύβοια.

Ένα νησί που χαρακτηρίζεται από ποικιλία, καθώς προσφέρει διαφορετικά μεταξύ τους τοπία. Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με όμορφες πόλεις, πολύ πράσινο και πλήθος δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες.

 

Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα

Ένα από τα σημεία της Εύβοιας που την κάνουν εξωτική.

 

3. Γαλαξίδι.

Μία παραθαλάσσια κωμόπολη που θυμίζει ελληνικό νησί.  Ασύγκριτη ομορφιά, ξεχωριστή ατμόσφαιρα και πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες. 

 

 
4. Φολέγανδρος.

Το μικρό νησί των Κυκλάδων προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές διακοπές με πυρήνα τους την χαλάρωση, την ηρεμία, το καλό φαγητό και την επαφή με τη φύση. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος της Φολεγάνδρου είναι προστατευόμενος βιότοπος του Natura 2000.

 

Χαρακτηριστική πλατεία στο νησί.

 

5. Λέρος.

Αυτό το μικρό και εκπληκτικό νησί των Δωδεκανήσων είναι ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές σε υπέροχες παραλίες και τοπία.

 

 

6. Κύθηρα.

To νησί της Αφροδίτης συναρπάζει τους εγχώριους και διεθνείς επισκέπτες. Το Τσιρίγο -όπως αποκαλούν το νησί οι ντόπιοι- είναι ένας προορισμός με παρθένα φύση και πλούσια βλάστηση,  όμορφες ακρογιαλιές, μεσαιωνικά κάστρα και βυζαντινές εκκλησιές και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. 

 

Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα  

 

7. Αστυπάλαια.

Πανέμορφη χώρα και καταγάλανες παραλίες, γραφικά χωριά, μοναδικές τοπικές γεύσεις και κυκλαδίτικος αέρας σε ένα νησί στα Δωδεκάνησα. 

 

Ένα από τα ομορφότερα νησιώτικα κάστρα, το βενετσιάνικο «κάστρο της Αστροπλιάς» βρίσκεται εδώ.

 

 

8. Σύρος.

Η Σύρος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Κυκλάδων, με πλούσια ιστορία, κοσμοπολίτικο αέρα και ζωηρό παλμό, μοναδικά αξιοθέατα και παραλίες. 

 

Πανοραμική θέα της Ερμούπολης.

 

9. Πήλιο.

Πήλιο, το μυθικό. Η προνομιούχα τοποθεσία του το καθιστά ιδανικό προορισμό για τους χειμερινούς αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα.

 

  

 

 

10. Μάνη.

Η πέτρινη Μάνη εκμυστηρεύεται στους επισκέπτες τα κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου. Άγρια κι αυθεντική απλά σαγηνεύει. 

 

Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα  

Έμβλημα της Μάνης, ο επιβλητικός Μανιάτικος Πύργος, ένας πέτρινος όγκος που κρατά στο εσωτερικό του όλη την ιστορία της περιοχής.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!