Home / Beauty  / Από καλοκαίρι…χειμώνας! Τι αλλάζει στη beauty ρουτίνα μας;

Από καλοκαίρι…χειμώνας! Τι αλλάζει στη beauty ρουτίνα μας;

Όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε σε αυτή τη μεταβατική φάση!

 

Άλλαξε την ενυδατική σου κρέμα.

Σίγουρα οι ανάγκες της επιδερμίδας μας δεν είναι ίδιες, όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι λόγω της ζέστης και του ιδρώτα, αναζητάμε πιο ελαφριές και λεπτόρευστες υφές, οι οποίες δε βαραίνουν επιπλέον το δέρμα μας. Τους φθινοπωρινούς, όμως, και χειμερινούς μήνες, η ενυδάτωση μοιάζει σαφώς πιο επιτακτική, αφού η υγρασία και το κρύο ξηραίνουν και αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας. Αντικαταστήστε την προηγούμενη ενυδατική σας με μια νέα, με πιο πλούσια υφή, η οποία θα χαρίσει νέα όψη στο πρόσωπό σας.

Must tip!

Ο ήλιος είναι το ίδιο βλαβερός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γι’αυτό μην ξεχνάς ποτέ να χρησιμοποιείς ενυδατικές κρέμες με δείκτη SPF.

 

 

 

Άλλαξε τις υφές των καλλυντικών σου.

Το καλοκαίρι η λάμψη είναι κάτι που αποζητούμε στο μακιγιάζ μας, και ακριβώς γι’ αυτό επενδύουμε χρήματα σε highlighters, bronzers και lip glosses. Toυς πιο κρύους μήνες, οι υφές γίνονται matte και τα χρώματα λιγότερο φωτεινά. Αν πάλι αγαπάς τα ανοιχτά χρώματα και τον χειμώνα, προτείνουμε να κρατήσεις το ροζ κραγιόν, αποφεύγοντας τις glossy υφές.

Must tip!

Μην ξεχνάς πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε κραγιόν, να κάνεις καλή απολέπιση, ώστε να εφαρμόζει καλύτερα και να διαρκεί πολύ περισσότερο.

 

 

 

 

Άλλαξε τον τρόπο που φροντίζεις τα μαλλιά σου.

Το καλοκαίρι εύκολα μπορούμε να αποφύγουμε το περιττό styling στα μαλλιά μας, αφού η θάλασσα αποτελεί, ίσως, το καλύτερο hair product, για όμορφα beach waves, όταν τα μαλλιά στεγνώνουν φυσικά. Τον χειμώνα το πιστολάκι είναι σχεδόν απαραίτητο και κατά συνέπεια, η ιδιαίτερη φροντίδα τους. Μία θρεπτική μάσκα ή ένα ξηρό λάδι, επιβάλλονται μία με δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και ένα σπρέι, που προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα.

Must tip!

Αντικατάστησε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου με μία από σατέν ύφασμα, για να αποφύγεις το ενοχλητικό φριζάρισμα. Θα δεις διαφορά!

 

 

Άλλαξε απόχρωση στο foundation.

Όσο κι αν αγαπάμε το μαύρισμα του καλοκαιριού, το σίγουρο είναι ότι δε διαρκεί όλο τον χρόνο -φυσικά τουλάχιστον. Φρόντισε να αγοράσεις από το τέλος ακόμη του καλοκαιριού, μια πιο ανοιχτή απόχρωση foundation, η οποία θα δένει πολύ πιο αρμονικά με την επιδερμίδα σου, όταν επιστρέψεις πίσω στη “βάση” και τη ρουτίνα σου.

Must tip!

Σε αυτή την περίεργη “μετάβαση” μπορείς να αναμείξεις το καλοκαιρινό foundation με το καινούργιο, ώστε να πετύχεις την ιδανική απόχρωση!

 

 

Άλλαξε καθαριστικό προσώπου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαμε αντικαταστήσει το κρεμώδες καθαριστικό προσώπου μας με ένα αφρώδες ή ένα νερό καθαρισμού, για πιο δροσερή αίσθηση. Τώρα, ξαναβάζουμε στο νεσεσέρ μας ένα καθαριστικό με πιο πλούσια υφή, ακόμη και σε μορφή ελαίου, ώστε να νιώσουμε την επιδερμίδα μας πιο ενυδατωμένη, ακόμη και πριν να φορέσουμε την κρέμα μας.

Must tip!

Δεν ξεχνάμε την εβδομαδιαία απολέπισή μας, ακόμη και κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, αφού το δέρμα πρέπει να απαλλάσσεται από τα νεκρά κύτταρα, ώστε να φαίνεται πάντα υγιές και λαμπερό!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath