Home / Cozyhome  / Απόλυτα οικολογική η νέα δημιουργία του Danik Uderbekov

Απόλυτα οικολογική η νέα δημιουργία του Danik Uderbekov

Η καρέκλα του Uderbekov δεν είναι μόνο eco-friendly είναι και πολύ μοντέρνα.

O designer Danik Uderbekov αποκάλυψε το νέο του δημιούργημα. Ο λόγος για την καρέκλα -που πήρε το επώνυμό του- και είναι αμιγώς κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα τελευταία χρόνια μια από τις τάσεις και επιταγές του design είναι η προστασία του περιβάλλοντος, το βιώσιμο design και ο προσανατολισμός του στην αειφορία.

 

Απόλυτα οικολογική η νέα δημιουργία του Danik Uderbekov

O designer κάθεται στη νέα του eco-friendly δημιουργία που αποτελεί την απάντησή του στην πανδημία, το lockdown και το επακόλουθο κλείσιμο της βιομηχανίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω αλλά και την αγάπη του για τη σύγχρονη αισθητική και τις γεωμετρικές γραμμές, ο Uderbekov, σχεδίασε και κατασκεύασε μία καρέκλα που είναι αφενός κομψή και μοντέρνα και αφετέρου απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον.

Η καρέκλα του Uderbekov είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα υλικά που συνέλεξε ο ίδιος από το Καζακστάν, τον τόπο καταγωγής του, ενώ παράχθηκε με μηδενικές (!) εκπομπές CO2. Είναι συναρμολογούμενη και μπορεί μάλιστα να ολοκληρωθεί μόνο σε 2 ωρίτσες. Αποτελείται από κομμάτια ξύλου, ύφασμα -έναν συνδυασμό από βαμβάκι και λινό- για τους κόμπους και ένα ακόμη βιοδιασπώμενο πλαστικό υλικό κατασκευασμένο με εκτυπωτή 3D.

 

Απόλυτα οικολογική η νέα δημιουργία του Danik Uderbekov

Ο σχεδιασμός της βασίζεται στις γεωμετρίες και πιο συγκεκριμένα στο τρίγωνο σχήμα.

 

Όπως έχει δηλώσει και ο designer στόχος της δημιουργίας του είναι η στροφή στη βιωσιμότητα και η εγκατάλειψη της βιομηχανίας που καταστρέφει το περιβάλλον.

“Είμαι βέβαιος ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουμε σταδιακά την παραγωγή επίπλων σε βιομηχανική κλίμακα, να εγκαταλείψουμε τις ρυπογόνες βιομηχανίες. Πρέπει να σταματήσει η παραγωγή πολλών εκατομμυρίων αντιγράφων επίπλων και ειδών διακόσμησης… Χρησιμοποιήστε μόνο τοπικά υλικά σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από καταστήματα κατασκευής και τρισδιάστατα στούντιο εκτύπωσης”.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!