Home / Good Life  / Απόδραση στην όμορφη Δράμα!

Απόδραση στην όμορφη Δράμα!

H Δράμα, ιδανική για σύντομες αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη, περιμένει να την ανακαλύψετε! 

Η Δράμα αποτελεί μία ακριτική πόλη της Μακεδονίας, με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά. Το όνομά της προέκυψε από τη λέξη “Υδράμα”, λόγω των άφθονων νερών που αναβλύζουν στην περιοχή. Μόλις 150 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένας προορισμός που σίγουρα θα σας χαρίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

 
MUST SEE!

Η Δράμα έχει πίσω της μακραίωνη ιστορία, αφού φαίνεται ότι κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς κιόλας χρόνους. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα ενημερωθείτε για την ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή, 50.000 χρόνια πριν.

 

Ο Δημοτικός Κήπος της Δράμας αποτελεί μια “ανάσα” πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Εκεί βρίσκεται το άγαλμα της Ελευθερίας αλλά και του Κολοκοτρώνη, ενώ οι 100 πηγές και τα αιωνόβια δέντρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας θα καταλάβετε από πού πήρε το όνομά της η πόλη, με τη λίμνη και τους παραδοσιακούς νερόμυλους που δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο για τη βόλτα σας. Εκεί βρίσκεται και η παλιά καπναποθήκη του Έρμαν Σπήρερ, που έχει πια μεταμορφωθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Όλη η πόλη είναι γεμάτη από διατηρητέα κτίρια, ενώ τα βυζαντινά τείχη στη βόρεια συνοικία της πόλης δίνουν στη Δράμα μια ιδιαίτερη αίγλη.

 

Κάντε μια στάση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου που ήταν τζαμί επί Τουρκοκρατίας, με την ονομασία Εσκί Τζαμί. Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας, με ιστορία 1000 ετών, αποτελεί το παλιότερο σωζόμενο κτίριο της Δράμας.

Κάντε βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στα σοκάκια της οδού Βενιζέλου και στην πλατεία Ελευθερίας. Για την πιο όμορφη θέα ανεβείτε στον πευκόφυτο λόφο του Κορύλοβου με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το τουριστικό περίπτερο.

 

DON’T MISS

Στη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας απολαύστε το τοπικό έθιμο, κατά το οποίο οι κάτοικοι ανάβουν κεριά σε αυτοσχέδια πλοιάρια, με κατεύθυνση το κέντρο της λίμνης.

 

Στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιείται και το Dramaica Youth Festival, το ετήσιο φεστιβάλ τραγουδιού της Δράμας.

Αν είστε σινεφίλ, επισκεφθείτε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο.

Και για όσους την επισκεφθούν αργότερα…

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ονειρούπολης κάθε Δεκέμβριο συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, κάνοντας τα Χριστούγεννα να μοιάζουν με παραμύθι.

Αν αγαπάτε τα χειμερινά σπορ, το όρος Φαλακρό και το χιονοδρομικό κέντρο του σε υψόμετρο 1745μ. θα σας προσφέρει όλα όσα ζητάτε από μία χειμερινή απόδραση.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath