Home / Good Life  / Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

Απόδραση στη πανέμορφη Θάσο
Τι να επισκεφτείτε στην όμορφη Θάσο.

Η Θάσος, το ομηρικό νησί των Σειρήνων, με το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό της, κατάφυτο και γαλαζοπράσινο, αναδεικνύει τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, ενώ οι αμέτρητες επιλογές για εναλλακτικές δραστηριότητες και διασκέδαση, αποτελούν ένα ακόμη θέλγητρο για τους εγχώριους και διεθνείς επισκέπτες. Το μοναδικό νησί του Βόρειου Αιγαίου με τις χρυσαφένιες ακτές, τα καταπράσινα πεύκα και πλατάνια, τις σμαραγδένιες παραλίες, τα συναρπαστικά μονοπάτια, την παραδοσιακή φιλοξενία και τις νοστιμότατες τοπικές συνταγές, αποτελεί ίσως τον κορυφαίο προορισμό για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Μια ανάσα από την Καβάλα, αποτελεί δελεαστική εξόρμηση, όχι μόνο για τους Βορειοελλαδίτες, αλλά συνολικά για τους απαιτητικούς ταξιδιώτες.

 

Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

 

Τα must see στη Θάσο.

Γκιόλα

Μία από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες του νησιού, γνωστή στους πιο τολμηρούς επισκέπτες, είναι η Γκιόλα, μία φυσική λιμνοθάλασσα κρυμμένη μέσα στους βράχους, τέσσερα χιλιόμετρα από τον οικισμό της Αστρίδας στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Γνωστή και ως «Το δάκρυ της Αφροδίτης» από τη Μυθολογία, η Γκιόλα μοιάζει με μια φυσική πισίνα με καταπράσινα νερά, περικυκλωμένη από βράχια.

 

Απόδραση στη πανέμορφη Θάσο

Απόδραση στη πανέμορφη Θάσο

 

Σαλιάρα

Τοποθετημένη στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τον Λιμένα και περιτριγυρισμένη από το πλούσιο, φυσικό τοπίο, η οργανωμένη παραλία Σαλιάρα, προσελκύει τους ταξιδιώτες χάρη στην ολόλευκη αμμουδιά της και τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της. Μάλιστα, οι διεθνείς επισκέπτες την αποκαλούν Marble Beach γιατί ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος με μικρά κομμάτια μαρμάρου και ακριβώς από πάνω της βρίσκεται το λατομείο μαρμάρων του νησιού.

 

Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου εδρεύει στην ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται κοντά στην αρχαία αγορά, σχεδόν στο κέντρο του Λιμένα. Θεωρείται το σημαντικότερο μουσείο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στεγάζει σημαντικές συλλογές από τον 7ο αιώνα π.Χ. ως τον 7ο αιώνα μ.Χ. σε ένα ανακαινισμένο, επιβλητικό κτίριο του 1934.

 

Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

 

 

Must do

Πέρα από τις βουτιές στις αναρίθμητες ελκυστικές παραλίες του νησιού, οι πιο περιπετειώδεις επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θαλάσσια σπορ, όπως είναι το θαλάσσιο σκι, οι καταδύσεις και το windsurf στην εξωτική παραλία Παράδεισος. Ακόμη, οι φυσιολάτρεις μπορούν να κάνουν πεζοπορία και ορειβασία και να ανακαλύψουν τον θαυμάσιο κόσμο των άγριων πτηνών που ζει στο νησί, καθώς η Θάσος προσφέρει ορνιθοπαρατήρηση και εξορμήσεις σε βιότοπους.

 

Απόδραση στην πανέμορφη Θάσο

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!