Home / Good Life  / Απόδραση σε τρεις υπέροχες πόλεις της Πορτογαλίας

Απόδραση σε τρεις υπέροχες πόλεις της Πορτογαλίας

3 γοητευτικές πόλεις της Πορτογαλίας σας καλούν να τις εξερευνήσετε. 

Αν ακόμη αναρωτιέστε που θα ταξιδέψετε το φετινό καλοκαίρι και αυτό που αναζητάτε στις διακοπές σας είναι η απόδραση σε όμορφα μέρη, οι βόλτες, τα μπάνια σε παραλίες του ωκεανού, η αποφόρτιση από την καθημερινότητα αλλά και τα ξέφρενια ξενύχτια, σας έχουμε συγκεντρώσει τρεις υπέροχες πόλεις της Πορτογαλίας που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω και περιμένουν να τις ανακαλύψετε! 

 

Πανέμορφο Porto.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας γνωστή για τα παραμυθένια τοπία της και τα μοναδικά σε γεύση κρασιά της, αποτελεί έναν από τους πιο must προορισμούς για όλο τον χρόνο. Τα πολύχρωμα κτήρια της πόλης, προσδίδουν μια χαρούμενη γοητεία στο αστικό τοπίο, που συνδυάζεται άψογα με την ηρεμία και την ομορφιά μιας μικρότερης πόλης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ οι μεσαιωνικές εκκλησίες, τα μπαρόκ στοιχεία της και τα γραφικά στενάκια της, αναδεικνύουν την ομορφιά μιας πόλης ιδιαίτερα φιλόξενης και γοητευτικής για τους επισκέπτες. Υπέροχη για μεγάλες βόλτες αλλά και συναρπαστικά σπορ όπως surfing, windsurfing και kitesurfing, η πόλη τους Πόρτο αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό για όσους θέλουν να γνωρίσουν την Πορτογαλία αλλά και να διασκεδάσουν με τις δραστηριότητες που προσφέρει.

 

 

Η ειδυλλειακή Odemira.

Η γραφική Odemira θα σας γοητέυσει με την ομορφιά του φυσικού τοπίου της και την θέα στον απέραντο ωκεανό. Τοποθετημένη στην κορυφή ενός μικρού λόφου, που προσφέρει πανοραμική θέα στα λευκά σπίτια της και στον ποταμό Mira, η όμορφη αυτή πόλη της Πορτογαλίας θα σας κερδίσει με την απαράμιλλη γοητεία της και το πλήθος δραστηριοτήτων που παρέχει. Στον ποταμό Mira μπορείτε να κάνετε σπορ όπως ιστιοπλοΐα, κωπηλασία ή κανό ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τις πεντακάθαρες παραλίες της, όπως την Azenhas do Mar και να χαρείτε τα κρυστάλλενα νερά της!

 

 

Το μαγευτικό Faro.

Η μικρή και ζωντανή αυτή πόλη της Πορτογαλίας που βρίσκεται στο πιο νότιο σημείο της χώρας και είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Algarve, σας περιμένει να την εξερευνήσετε. Άδικα υποτιμημένη ακόμη, η πόλη του Faro αποτελεί μια συναρπαστική ταξιδιωτική εμπειρία καθώς συνδυάζει την εκτενή ιστορία της (το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι πανέμορφο!) με τα ενδιαφέροντα τουριστικά αξιοθέατα, την υπέροχη ατμόσφαιρα και την διασκέδαση στα πολύβουα νυχτερινιά μαγαζιά της, που δίνουν την άισθηση μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ! 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!