Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Detox
Το φαγητό και το ποτό δίνουν και παίρνουν στις γιορτές -και όχι άδικα! Μετά το τέλος τους, όμως, έρχεται η ώρα για αποτοξίνωση. 

 

Το να επανέλθετε, δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα σας, αλλά και με την αίσθηση αυτοπεποίθησης, την οποία σας χαρίζει μία τέτοια πράξη. Κύριος στόχος, λοιπόν, είναι η αποτοξίνωση του σώματος από τα περιττά λίπη και η επαναφορά της αίσθησης ευεξίας. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε και τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε με την αποτοξίνωση, δεν είναι το να επιστρέψετε άμεσα στα κιλά που βρισκόσασταν πριν από τις γιορτές, αλλά να δώσετε την ευκαιρία στο σώμα σας, να ξαναβρεί την ενέργειά του και να νιώσετε συνολικά καλύτερα.

 

Πώς, όμως, θα το πετύχετε αυτό;

 

◊ Αποφυγή κακών τροφών 

health over chocolate

 

Μπορεί την εορταστική περίοδο, να επιλέξατε τροφές πλούσιες σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επανέλθετε άμεσα, επιλέγοντας τροφές ωφέλιμες για τον οργανισμό σας. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να απέχετε για ένα διάστημα από τα λιπαρά και τηγανιτά γεύματα. Είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας η μείωση, αν όχι η διακοπή, της κατανάλωσης του αλκοόλ, τουλάχιστον για ένα διάστημα. 

 

◊ Κατανάλωση υγρών 
smoothies

 

Το νερό πρέπει να είναι προτεραιότητα υψίστης σημασίας σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, γίνεται πιο σημαντικό, όταν προσπαθείτε να επαναφέρετε τον οργανισμό σας, μετά το πέρας των γιορτών. Επίσης, μαζί με το νερό, είναι σημαντικό, να καταναλώνετε και άλλου είδους ροφήματα. Μερικά από αυτά, είναι τα αφεψήματα από βότανα, τα διάφορα τσάγια, αλλά και ο χυμός λεμονιού.

 

◊ Προτιμάτε τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες 

protein foods

 

Ένας καλός τρόπος, για να διαχειριστείτε την πείνα σας και την αίσθηση της λαχτάρας, είναι να προτιμήσετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως είναι τα αυγά (το ασπράδι και όχι ο κρόκος). Επιπλέον, τέτοιες τροφές είναι το λευκό ρύζι, το στήθος κοτόπουλο και τα λαχανικά. 

 

◊ Φρούτα & Λαχανικά

fruits and vegetables apotoxinosi

 

Εξίσου σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε τη θρεπτική αξία που προσδίδουν στον οργανισμό σας τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και να τα επιλέγετε σε καθημερινή βάση.

◊ Γιαούρτι

yogurt detox

 

Το φυσικό γιαούρτι είναι μία τροφή πλούσια σε προβιοτικά. Βοηθάει άμεσα το πεπτικό σύστημα και συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια επαναφοράς του οργανισμού μας. Αν, πάλι, δε σας αρέσει σκέτο, μπορείτε πάντα να προσθέσετε μία κουταλιά μέλι και να το απολαύσετε δίχως ενοχές. 

 

 

Οι παραπάνω διατροφικές συνήθειες θα σας βοηθήσουν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο στην προσπάθειά σας να επανέλθετε μετά τις γιορτές. Σε συνδυασμό με την άθληση μερικές φορές την εβδομάδα θα δείτε πως θα αρχίσετε σύντομα να νιώθετε και πάλι ο εαυτός σας. 

 

 

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights