Home / Beauty  / Απαλά χείλη το χειμώνα με 3 φυσικά μυστικά

Απαλά χείλη το χειμώνα με 3 φυσικά μυστικά

Όλα τα beauty tips για απαλά χείλη τον χειμώνα.

 

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα επιβαρύνουν την επιδερμίδα και ιδιαίτερα τα ευαίσθητα σημεία του προσώπου, όπως τα χείλη που αφυδατώνονται ή σκάνε. Με τα παρακάτω φυσικά beauty tips, μπορείτε να προστατεύσετε τα χείλη σας και να τα διατηρήσετε απαλά, ενυδατωμένα και θηλυκά.

 

Μάσκα με μέλι και λεμόνι.

Η μάσκα αυτή θα ενυδατώσει τα χείλη σας σε βάθος και την ίδια στιγμή θα τα βοηθήσει να φαίνονται πιο λαμπερά. Τα συστατικά της, μέλι και λεμόνι, είναι απολύτως φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς φόβο για την περιποίηση των χειλιών σας. Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού. Για να φτιάξετε την μάσκα ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα μπολ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια απλώστε το μείγμα στα χείλη σας και αφήστε την μάσκα να δράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και βάλτε ένα ενυδατικό lip balm στα χείλη σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε την μάσα τακτικά καθώς είναι ακίνδυνη και αποτελεσματική και να την υιοθετήσετε στην beauty ρουτίνα σας!

 

Μάσκα με αλόη και ελαιόλαδο.

Η αλόη είναι γνωστό πως έχει θεραπευτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες, βοηθώντας την θρέψη της επιδερμίδας. Το τζελ της αλόης χρησιμοποιείται σε πολλές θεραπείες και είναι ιδανικό για βαθιά ενυδάτωση. Το ελαιόλαδο από την άλλη είναι εξίσου ενυδατικό και κατάλληλο για να θεραπεύσετε τα αφυδατωμένα και ξηρά χείλη. Για την συγκεκριμένη μάσκα θα χρειαστείτε ένα κουτάλι σούπας γέλη αλόη βέρα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Αναμείξτε καλά τα υλικά και αν θέλετε να χρησιμοποιείτε την μάσκα τακτικά, τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο ώστε να διατηρείται. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι κατάλληλη και για καθημερινή χρήση και πολύ αποτελεσματική καθώς συγκρατεί την υγρασία στα χείλη και τα κάνει πολύ απαλά.

 
Scrub με ζάχαρη και ελαιόλαδο.

Ακόμη δυο φυσικά συστατικά, που έχουμε όλοι στο σπίτι μας είναι η ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Το συγκεκριμένο scrub είναι κατάλληλο όχι μόνο για τα χείλη αλλά και για το σώμα. Η απολέπιση είναι σημαντικός τρόπος περιποίησης της επιδερμίδας, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αναζωογονεί και με την βοήθεια του ελαιόλαδου θρέφει τα χείλη. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα μπολάκι και στην συνέχεια τρίψτε το μείγμα στα χείλη σας. Προσπαθήστε να κάνετε όσο πιο απαλές κινήσεις γίνεται ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς και έπειτα ξεπλύνετε με πολύ νερό. Στο τέλος, απλώστε στα χείλη σας το αγαπημένο σας lip balm.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!