Home / Good Life  / Αν σκέφτεσαι ταξίδι στο εξωτερικό η Βουδαπέστη είναι μια από τις καλύτερες επιλογές

Αν σκέφτεσαι ταξίδι στο εξωτερικό η Βουδαπέστη είναι μια από τις καλύτερες επιλογές

Η Βουδαπέστη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης με μια μυστηριώδη γοητεία που την κατατάσσει, εύκολα, στην κορυφή της ταξιδιωτικής σου λίστας.

 

Η Βουδαπέστη καταφέρνει τόσο μαγικά να ξεδιπλώσει όλες τις ομορφιές της, σε ένα σκηνικό που έχει δημιουργηθεί με μια αντιπαράθεση παλιού και καινούργιου. Σε κάθε γωνία της πόλης η ατμόσφαιρα αποπνέει έναν μυστηριώδη αέρα που σε ταξιδεύει σε παλαιότερες εποχές, κρατώντας, ταυτόχρονα, έντονο το στοιχείο του urban χαρακτήρα της. Συνδυάζει ιστορία, αρχιτεκτονική, αξιοθέατα και καλό φαγητό που θα κάνουν το ταξίδι σου βγαλμένο από παραμύθι.

 

 

Πρώτο στη λίστα σου το επιβλητικό Κοινοβούλιο, ως ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Δεσπόζει στο κέντρο της, προκαλώντας δέος στους επισκέπτες με μια θέα που σου κόβει την ανάσα. Ο καλύτερος τρόπος για να το απολαύσεις είναι με νυχτερινή βαρκάδα μέσα από το Δούναβη. Ο ρομαντισμός κυριαρχεί στη πόλη, καθώς must δραστηριότητα είναι η Chain Bridge στην οποία ο επισκέπτης αφήνει μια custom made κλειδαριά, εκφράζοντας την αγάπη του στην πόλη.

Όντας μικρή πρέπει να την απολαύσεις περπατώντας την, από τη λεωφόρο Andrassy μέχρι τη φημισμένη πλατεία Ηρώων. Τα ιαματικά λουτρά της σε περιμένουν για να χαλαρώσεις και να βιώσεις μια πρωτόγονη εμπειρία, σε ένα άκρως επιβλητικό σκηνικό.

Τα αξιοθέατα που θα σε αφήσουν άναυδο θεωρούνται αρχιτεκτονικά στολίδια της Ευρώπης. Ο πύργος των Ψαράδων που έχει θέα όλη τη Βουδαπέστη, η παραμυθένια εκκλησία του Αγίου Ματθαίου, καθώς και του Αγίου Στεφάνου, αλλά και το κάστρο της Βούδας.

Μη ξεχάσετε την ιστορική Κεντρική αγορά της, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τουριστών και ντόπιων. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα τοπικά προιόντα, γεμίζοντας το ταξίδι σας με υπέροχες γεύσεις και αρώματα. Στην Κρατική όπερα και στο New York café θα γνωρίσετε λεπτομερώς τη σπουδαία αρχιτεκτονική της και θα εκπλαγείτε από το μεγαλείο που κρύβει. Διαθέτει και πλήθος μουσείων που αξίζει της προσοχής σας όπως του Τρόμου, η Εθνική Πινακοθήκη, Στρατιωτικής ιστορίας, κ.ά.

Τα παπούτσια του Δούναβη το έργο τέχνης- αξιοθέατο είναι αναμφίβολα συγκλονιστικό, ξυπνώντας μνήμες από την ιστορία της Ευρώπης. Υπολογίζεται πως περισσότερα από 50.000 μέλη της άλλοτε σπουδαίας εβραϊκής παροικίας της ουγγρικής πρωτεύουσας χάθηκαν στη γερμανική κατοχή και το συγκεκριμένο σιδερένιο μνημείο τιμάει τη μνήμη τους. Ολοκληρώνοντας, το νησί της Μαργαρίτας θα σας χαρίσει αξέχαστους περιπάτους στη φύση, σε ένα μέρος που μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας.

Budapest here we come!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.