Home / Beauty  / Αντιοξειδωτικά: Γιατί να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας skincare;

Αντιοξειδωτικά: Γιατί να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας skincare;

Γνωρίστε τα καλυτέρα αντιοξειδωτικά για την επιδερμίδα.

Συχνά ακούμε για αυτά αλλά δεν κατανοούμε πλήρως τη σημασία που έχουν για το δέρμα μας και τη διατήρηση της υγιούς όψης του. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν σαν ένας “στρατός” ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται ο οργανισμός μας, όταν δεν μπορεί να “πολεμήσει” με τα ήδη υπάρχοντα αντιοξειδωτικά συστήματα, τα οποία διαθέτει από τη φύση του.

 

Τα κύτταρά μας χρησιμοποιούν το οξυγόνο για να παράξουν ενέργεια, ελευθερώνοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία μια μορφή “αποβλήτων”, τις ελεύθερες ρίζες, ο αριθμός των οποίων υπο φυσιολογικές συνθήκες είναι ελεγχόμενος. Όταν, όμως, έχουμε παραπάνω ελεύθερες ρίζες από αυτές που μπορεί να “αντιοξειδώσει” ο οργανισμός, τότε μιλάμε για οξειδωτική καταστροφή ή οξειδωτικό στρες.

 

Και κάπου εδώ έρχονται να σώσουν την κατάσταση τα αντιοξειδωτικά καλλυντικά. 

 

Βιταμίνη Α ή αλλιώς ρετινόλη

Πιο σωστά, η ρετινόλη είναι μορφή βιταμίνης Α, ένα συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιούμε εντατικά στην καθημερινή μας ρουτίνα, καθώς ρυθμίζει την υγεία του κυττάρου και διορθώνει τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο ήλιος. Σαν ουσία είναι αρκετά ερεθιστική και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαιτέρως την ποσότητα  που εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας, και η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει σε μέγεθος ένα φιστίκι. 

 

Βιταμίνη C

Ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα για την όμορφη όψη της επιδερμίδας μας, αφού έχει λευκαντικές ιδιότητες, διορθώνει τις διχρωμίες και δίνει λάμψη στο πρόσωπο!

 

Βιταμίνη Ε

Είναι γνωστή κυρίως για την ενυδατική της δράση, αφού έχει την ιδιότητα να δίνει ζωή στο αφυδατωμένο δέρμα, κυρίως σε ηλικίες άνω των 50 ετών.

 

 

SOS TIPS:

  • Πρέπει να φοράμε οπωσδήποτε αντηλιακή με τα αντιοξειδωτικά το πρωί. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα με SPF , ένα primer με SPF , ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και ένα make up επίσης με SPF, αν είναι δυνατόν.
  • Αποφεύγουμε να συνδυάζουμε ταυτόχρονα τη ρετινόλη με το υπεροξείδιο του βενζολίου, γιατί ο ερεθισμός είναι έντονος. 
  • Αποφεύγουμε την ταυτόχρονη χρήση ρετινόλης και κρέμας με AHA, καθώς  μπορεί να οδηγήσει σε έντονη τοπική αντίδραση, ακόμα και σε έγκαυμα.
  • Αποφεύγουμε τη χρήση βιταμίνης C με ρετινόλη ή ΑΗΑ λόγω ενδεχόμενου ερεθισμού και φωτοευαισθησίας .

 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο δερματολόγος σας θα σας λύσει όλες τις απορείες και θα επιλέξει για εσάς τα ιδανικά προϊόντα.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath