Home / Beauty  / Αντηλιακό: 4 συχνά λάθη στην τοποθέτησή του

Αντηλιακό: 4 συχνά λάθη στην τοποθέτησή του

αντηλιακό
Το αντηλιακό είναι, ίσως, το νούμερο ένα καλλυντικό για τη Skin Care ρουτίνα μας. Ό,τι και να κάνουμε, πρέπει κάθε πρωί να τοποθετούμε αντηλιακό στο σώμα μας, χειμώνα καλοκαίρι. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 6 από τα πιο συχνά λάθη που περιορίζουν τη δράση του αντηλιακού.

 

Όλοι έχουμε ακούσει για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε καθημερινά αντηλιακό. Και δεν απορούμε το γιατί. Το σώμα μας, αλλά και το πρόσωπο μας, είναι αναγκαίο να προστατεύονται συστηματικά από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Είναι, πραγματικά, απίστευτο το πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος στην επιδερμίδα μας. Αυτό, λοιπόν, που οφείλουμε να κάνουμε για να προστατευτούμε είναι να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας την εφαρμογή αντηλιακού.

αντηλιακό

Το αντηλιακό μπορεί να χαρακτηρισθεί ακόμα και ο ήρωας του Skin Care. Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι μας προστατεύει από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Παράλληλα, βοηθάει στην πρόωρη γήρανση, ενώ βοηθά και στα σημάδια αποχρωματισμού λόγω ακμής και στην εμφάνιση πανάδων. Στο εμπόριο υπάρχουν δεκάδες προϊόντα αντηλιακής προστασίας που ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη της επιδερμίδας. Ποια είναι όμως τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε και περιορίζουμε την δράση του αντηλιακού;

 

Βάζουμε αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι

Ένα από τα πιο συχνά-και σοβαρά-λάθη που κάνουμε είναι να παραμελούμε το αντηλιακό τους χειμερινούς μήνες. Ακόμα και αν δεν έχει ήλιο έξω, ακόμα και αν βρέχει, είναι αναγκαίο, πριν φύγουμε από το σπίτι μας, να εφαρμόσουμε αντηλιακό στο πρόσωπο μας. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Δερματολογική Ακαδημία (AAD), ακόμα όταν ο ήλιος δε φαίνεται, το 80% των ακτινών UV διαπερνά στο δέρμα μας.

 

 

Βάζουμε αντηλιακό μόνο μία φορά την ημέρα

Είναι γεγονός ότι η δράση του αντηλιακού δεν κρατάει όλη την ημέρα. Συνεπώς, η μία φορά που εφαρμόζουμε αντηλιακό δεν είναι αρκετή. Σύμφωνα με του δερματολόγους, πρέπει να ανανεώνουμε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες. Και καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι αναγκαίο να ξανά τοποθετούμε το αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνουμε από τη θάλασσα ή την πισίνα.

 

Βάζουμε αντηλιακό όταν βγαίνουμε έξω

Πολλοί από εμάς, όταν είναι να εκτεθούμε στον ήλιο, βάζουμε αντηλιακό λίγα λεπτά πριν βγούμε έξω. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ βλαβερό για το δέρμα μας. Αυτό συμβαίνει διότι η επιδερμίδα μας χρειάζεται περίπου 15 λεπτά έτσι ώστε να το απορροφήσει. Αν, λοιπόν, περιμένουμε να βάλουμε αντηλιακό τη στιγμή που θα εκτεθούμε στον ήλιο, τότε στην ουσία μένουμε εκτεθημένοι στην ηλιακή ακτινοβολία.

 

Δεν βάζουμε αρκετή ποσότητα

Είναι αποδεδειγμένο, ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν τοποθετούμε την κατάλληλή ποσότητα αντηλιακού στο σώμα μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων χρησιμοποιεί μόνο το 1/4 της προτεινόμενης ποσότητας. Στο σώμα η κατάλληλη ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζουμε περίπου 38 γραμμάρια, ενώ στο πρόσωπο ένα κουταλάκι του τσαγιού είναι αρκετό.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada