Home / Good Life  / Art & Culture  / “Ανθρώπινο πέρασμα”: Έκθεση της Gilda Frumkin στις Σπέτσες

“Ανθρώπινο πέρασμα”: Έκθεση της Gilda Frumkin στις Σπέτσες

Η έκθεση “Ανθρώπινο πέρασμα” της Gilda Frumkin εγκαινιάζεται στο “Baraka Art Space” στο παλιό λιμάνι των Σπετσών. 

Στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών και συγκεκριμένα στο Baraka Art Space” εγκαινιάζεται στις 8 Ιουλίου η νέα έκθεση ζωγραφικής της  Gilda Frumkin, με τίτλο “Ανθρώπινο πέρασμα”. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουλίου μαγεύοντας τους λάτρεις της Τέχνης.

 

Η ζωγράφος, έπειτα από 18 ατομικές εκθέσεις και τη συμμετοχή της στις Biennale Φλωρεντίας, Σμύρνης και Λονδίνου, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί για να μπορέσει να επικοινωνεί με τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο από πριν.

 

Μέσα από τις σειρές έργων “Ανθρώπινο πέρασμα” και “Μεσόγειος” δίνει  ψυχή σε ξεχασμένα αντικείμενα, και ξυπνά μνήμες που κατά καιρούς έχουν συνδεθεί και αγαπηθεί από τον άνθρωπο.

 

 

Το έργο της είναι ρεαλιστικό ενώ αγγίζει τις άκρες της μεταφυσικής, αφηγηματικά, ποιητικά. Αντικείμενα, ενεργά στοιχεία, αντανακλάσεις, μορφές και διασταυρώσεις πλαισιωμένες από θάλασσα, ξηρά, φυσικό τοπίο και αστικές υποχωρήσεις.

 

Όπως έχει δηλώσει η ίδια ξεκίνησε  αυτή τη δουλειά από την αγάπη της για τα αντικείμενα που έβλεπε παρατημένα και ξεχασμένα σε ακτές -και όχι μόνο. Πράγματα που της θύμιζαν τον μόχθο και τα όνειρα καθημερινών ανθρώπων.

 

Πηγή της έμπνευσής της είναι ο άνθρωπος και ο βηματισμός του, το πέρασμα του, τα ίχνη που αφήνει πίσω του αυτά που του θυμίζουν την ζωή του, όποια κι αν είναι αυτή. Τα έργα της αφήνουν μια γεύση νοσταλγίας, όμως, όχι απαισιοδοξίας. Και στη ζωή αλλά και στα έργα της ο άνθρωπος είναι παντού παρών, ακόμα και μέσα στην απουσία του…

 

Τhe red beauty-70X100

Περιμένοντας 100Χ100εκ

The-human passage combination-100X100cm

 

Λίγα λόγια για την Gilda Frumkin

Γεννήθηκε στην  Κωνσταντινούπολη. Ασχολείται με την ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία, και έχει κάνει από το 1996 μέχρι σήμερα 18 ατομικές εκθέσεις. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε 3 διεθνείς συναντήσεις –Biennale (2007 Biennale in Florence, 2009 Izmir Biennale, 2015 Biennale of London). Από το 1996 διδάσκει ζωγραφική σε ενήλικες και έχει δημιουργήσει την ομάδα, “Εικαστικές δημιουργίες”. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή. Το βιβλίο της με τίτλο “Πατέρα.. άκου”, μεταφράστηκε το 2018 και στα Αγγλικά. Έργα της υπάρχουν σε σημαντικές συλλογές  στην Ελλάδα, Τουρκία και Ευρώπη.

 

 

Δείτε εδώ κάποια από τα έργα της συλλογής  “Ανθρώπινο πέρασμα”.

 

 

Έκθεση Ζωγραφικής της Gilda Frumkin

Επιμελήτρια Έκθεσης: Γεωργία Τρούλη

“Baraka Art Space” στο Παλιό Λιμάνι Σπετσών

 

Από τις  8 – 20 Ιουλίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή,  8:00μμ – 1:00 πμ

 

www.gilda-art.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath