Home / Wellness  / Health  / Ανανέωση & επανόρθωση: Μπορεί μία αισθητική παρέμβαση να έχει φυσικό αποτέλεσμα;

Ανανέωση & επανόρθωση: Μπορεί μία αισθητική παρέμβαση να έχει φυσικό αποτέλεσμα;

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr. Ευάγγελος Ακτσαλής εξηγεί πώς μπορεί μία αισθητική παρέμβαση να έχει φυσικό αποτέλεσμα.

 

Τα τελευταία χρόνια η πλαστική χειρουργική έχει γνωρίσει ραγδαία άνθιση. Σχεδόν όλοι έχουμε στον στενό ή ευρύτερο κύκλο μας κάποιον, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει δεχθεί τις υπηρεσίες της αισθητικής ιατρικής ή χειρουργικής. Ενώ, λοιπόν, θα περίμενε κανείς το κοινό να έχει εξοικειωθεί βαθμιαία με τις παρεμβάσεις αυτές, εντούτοις επικρατεί ευρέως η εσφαλμένη αντίληψη πως η αισθητική χειρουργική ταυτίζεται με την υπερβολή και το αφύσικο αποτέλεσμα.

 

Πρόκειται ξεκάθαρα περί μύθου

Η πλειοψηφία των αισθητικών παρεμβάσεων σε πρόσωπο και σώμα (οφείλουν να) αποσκοπούν στην αποκατάσταση των φυσικών χαρακτηριστικών του κάθε ενδιαφερόμενου/ης, προσδίδοντάς του μια νεότερη όψη. Επίσης, όταν αναφερόμαστε σε σωματικές δυσμορφίες, που αναπόφευκτα επηρεάζουν και ψυχολογικά έναν ενδιαφερόμενο, στόχος της κάθε παρέμβασης είναι η αποκατάσταση της ασυμμετρίας ή ατέλειας με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο, αποκαθιστώντας παράλληλα και την ψυχολογική του ισορροπία.

 

iatreio Aktsalis

 

Δείγματα αφύσικου αποτελέσματος

Ένα τυπικό παράδειγμα “πειραγμένου”, αφύσικου αποτελέσματος είναι το “Mephistolook” μετά από μια θεραπεία μπότοξ, με τη γωνία του φρυδιού υπερβολικά ανασηκωμένη, οπότε η γυναίκα μοιάζει με τον Μεφιστοφέλη, δηλαδή τον κατά Γκαίτε Εωσφόρο. Η συγκεκριμένη “δυσμορφία” μπορεί εύκολα να αποφευχθεί, αν ο θεράπων γνωρίζει καλά την ανατομία του προσώπου και διαθέτει το κατάλληλο αισθητικό κριτήριο.

 

Άλλο τυπικό δείγμα αφύσικου look είναι το παλαιού τύπου face-lift, στο οποίο η περίσσεια δέρματος του προσώπου τραβιόταν προς τα πίσω, αντί προς τα πάνω. Το face-lift είναι κατ’ ουσίαν μια επέμβαση αποκατάστασης της χρόνιας άσκησης της βαρύτητας στο πρόσωπό μας. Συνεπώς, η ανόρθωση των πτωτικών ιστών οφείλει να είναι αντιβαρυτηδική, από κάτω προς τα πάνω και όχι από εμπρός προς τα πίσω. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, όταν δηλαδή το δέρμα τραβηχτεί προς τα πίσω, προκύπτουν προσωπεία σαν αυτά γνωστών Ελλήνων και ξένων διασημοτήτων, που αναγνωρίζονται ως “παρατραβηγμένα” και, συνεπώς, αφύσικα.

 

Στις νεότερες ηλικίες τυπικό δείγμα υπερβολής είναι τα υπερδιογκωμένα χείλη τύπου “ροφού”. Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το “θέλει δυο για να χορέψεις ταγκό”. Υπαίτιοι για μια τέτοιου τύπου παραμόρφωση είναι τόσο η ενδιαφερόμενη, που την επιζητά, όσο και ο θεράπων ιατρός, ο οποίος στερείται του κατάλληλου αισθητηρίου, επαγγελματισμού και ευσυνειδησίας, ώστε να αρνηθεί να γίνει συνυπεύθυνος ενός τόσο ακαλαίσθητου αποτελέσματος στον βωμό του κέρδους.

 

Παρεμβάσεις με φυσικό αποτέλεσμα

Φυσικά, σε κάθε τέτοια παραμόρφωση αντιστοιχούν πολλαπλάσιες άλλες με διακριτικό και φυσικό αποτέλεσμα, που επιτυγχάνονται όταν ο ιατρός χρησιμοποιεί την ορθή ποσότητα και ποιότητα υλικού και τη σωστή τεχνική. Στην αυξητική στήθους, για παράδειγμα, ο Πλαστικός οφείλει να λαμβάνει υπόψιν τις διαστάσεις και το σωματότυπο της κάθε γυναίκας, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρμονικό με το σώμα της.

 

Η ταύτιση της Αισθητικής Χειρουργικής με την υπερβολή οφείλεται σε μια μειοψηφία μεμονωμένων μεν, αλλά εντυπωσιακά αλλοιωμένων περιστατικών, τα οποία δυστυχώς εντυπώνονται εύκολα στη συνείδηση του κοινού, κακοχαρακτηρίζοντας συνολικά την ειδικότητα. Εντούτοις, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών, που ανατρέχουν στη βοήθεια της βελόνας ή του νυστεριού του Πλαστικού Χειρουργού, επιτυγχάνουν τη συμμετρία και την αρμονία που επιζητούσαν, χωρίς καμία απολύτως παραμόρφωση. Επιλέγοντας προσεκτικά τον κατάλληλο Ιατρό, είναι στο χέρι σας να καταφέρετε να ανανεωθείτε και εσείς με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο!

 

φυσικό αποτέλεσμα Aktsalis

 

Ευάγγελος Ακτσαλής

Πλαστικός Χειρουργός

Διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής, Επανορθωτιικής και Αισθητικής Χειρουργικής (E.B.O.P.R.A.S.)

Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 51, Τ. 231 022 5196

Σέρρες: Ν. Σταυρίδη 2, Πλ. Ελευθερίας, Τ. 232 111 1363

www.aktsalis.gr

FB: @EvangelosAktsalis // IG: evangelos_aktsalis

 

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?