Home / Beauty  / Ανανάς: O σύμμαχος της επιδερμίδας σας

Ανανάς: O σύμμαχος της επιδερμίδας σας

cozy vibe beauty pineapple

Όταν τα φρούτα γίνονται φυσικά καλλυντικά…

 

O ανανάς αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Εκτό ςόμως από την υπέροχη γεύση του, προσφέρει και πολλά οφέλη στο δέρμα μας. Αν δε γνωρίζατε έως τώρα τις “θαυματουργές” ιδιότητές του, καιρός να τις μάθετε:

1.Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής. Η Βιταμίνη C που περιέχει φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο το δέρμα. Επιπλέον τα ένζυμα που περιέχει έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, με αποτέλεσμα να δρα κατά των στιγμάτων και της ακμής.

 

2.Πολτοποιημένος ανανάς και λάδι καρύδας αποτελούν το ιδανικό δίδυμο για τα σκασμένα χείλη, έχοντας ενυδατικές ιδιότητες, ό,τι δηλαδή χρειάζεται για το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών.

 

3.Τρίψτε φέτες ανανά και χρησιμοποιήστε τις ως φυσικό scrub για το δέρμα σας. Η υφή του απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει το δέρμα να μοιάζει λαμπερό και υγιές!

 

4.Ανακατέψτε ανανά με γάλα και ασπράδι αυγού. Απλώστε πάνω στο πρόσωπό σας και αφήστε το για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το με νερό. Η επιδερμίδα σας θα ενυδατωθεί πλήρως!

 

5.Οι βιταμίνες Α ΚΑΙ Β που περιέχει ο ανανάς βοηθούν στην επανόρθωση των σπασμένων νυχιών,  που οφείλεται στην απουσία των συγκεκριμένων βιταμινών από τον οργανισμό μας. Εφαρμόστε στα νύχια σας ένα μείγμα από πολτοποιημένο ανανά, ασπράδι αυγού, χυμό λεμονιού και λάδι. Απλώστε με ένα βαμβάκι και κρατήστε το πάνω στα νύχια σας για 15 λεπτά. Η διαφορά θα είναι αισθητή!

 

Επειδή η φύση δημιουργεί τα καλύτερα καλλυντικα…

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath