Home / Good Life  / Art & Culture  / Ανακαλύψτε το νέο website του Μουσείου της Ακρόπολης

Ανακαλύψτε το νέο website του Μουσείου της Ακρόπολης

Την επιμέλεια του site ανέλαβε το πρόγραμμα “Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης”, για να μπορέσουν να γνωρίσουν όλοι το μουσείο, μέσα από έναν σύγχρονο ψηφιακό χώρο.

 

 

Το νέο website, δομημένο με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μια εξαιρετική αισθητική, στοχεύει στο να αποτυπώσει το μεγαλείο του μουσείου και του αρχαίου πολιτισμού, παρέχοντας μια πλήρη ενημέρωση στους επισκέπτες. Οι τελευταίοι, από όποια μεριά του πλανήτη και αν βρίσκονται, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τα 2.156 έργα που στεγάζονται στο μουσείο, με λεπτομερείς περιγραφές για το καθένα, φωτογραφίες και video. Η ψηφιακή ξενάγηση εκτός από ελληνικά και αγγλικά, διατίθεται και σε 4 επιπλέον γλώσσες.

 

 

Επιπλέον υπάρχει και ένα ξεχωριστό website για παιδιά από 6-12 χρονών, τα οποία με διάφορα δημιουργικά παιχνίδια καταφέρνουν να έχουν μια πρώτη επαφή με το μουσείο.

 

 

Η περιήγηση στο site αποτελεί μια ξεχωριστή και διαδραστική εμπειρία, εμπλουτισμένη με 23 διαφορετικές ψηφιακές εφαρμογές, ειδικά σχεδιασμένες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στόχος του είναι η διατήρηση και η γνωστοποίηση του τόσο σημαντικού αρχαίου πολιτισμού, ο οποίος εισέρχεται πλέον και στον κόσμο της τεχνολογίας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.