Home / Wellness  / Health  / Αναζωογονητικό detox στο σπίτι; Κι όμως γίνεται!

Αναζωογονητικό detox στο σπίτι; Κι όμως γίνεται!

Time for detox: Κάνε αποτοξίνωση στο σπίτι και γίνε η πιο λαμπερή εκδοχή σου.

Μένουμε ακόμη στο σπίτι όμως δεν παύουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, την υγεία και κατά συνέπεια την εμφάνισή μας: Για αυτό κάνουμε detox. Σίγουρα η επαφή με τη φύση μάς κάνει καλό και ευνοεί την αποτοξίνωσή μας όμως όταν οι συνθήκες μας αναγκάζουν, γινόμαστε πιο ευρηματικοί και φέρνουμε τη φύση στο σπίτι μας. Πώς;

 

 

Πίνουμε τη φύση στο ποτήρι.

Σίγουρα ξέρεις πως τα smoothies με φρούτα και λαχανικά είναι σούπερ healthy για σένα. Είναι υγιεινά και αντιοξειδωτικά, αποτελώντας ίσως τον ευκολότερο και νοστιμότερο τρόπο για να κάνεις ένα αποτελεσματικό detox στο σπίτι. Προτίμησε φρούτα και λαχανικά εποχής για να ωφεληθείς πλήρως από τις θρεπτικές ουσίες τους και ανάμειξέ τα με άλλα φρούτα της επιλογής σου.

Τον Απρίλη τα φρούτα και τα λαχανικά που θα βρεις ολόφρεσκα είναι τα εξής:

Φρούτα

  • Φράουλα
  • Μούσμουλα

 

Λαχανικά

  • Κρεμμύδι ξερό
  • Κουκιά
  • Μπιζέλια
  • Αγκινάρες
  • Σπαράγγια
  • Φασολάκια

 

Ένα smoothie φράουλα φαντάζει πραγματικά λαχταριστό!

Αναζωογονητικό detox στο σπίτι; Κι όμως γίνεται!

 

 
Κάνουμε detox περιποίηση.

Η beauty ρουτίνα μας αναβαθμίζεται και περιέχει περισσότερα φυσικά συστατικά (συχνά αποτελείται από αποκλειστικά φυσικά υλικά). Προτίμησε προϊόντα περιποίησης με υλικά από τη φύση και αν έχεις λίγο χρόνο -αν δεν έχεις βρες, είναι για το δικό σου καλό!- για να φτιάξεις τα δικά σου σκευάσματα ομορφιάς και περιποίησης.

Ξεκίνα για αρχή με δικές σου μάσκες ομορφιάς με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Εδώ θα βρεις κάποιες σούπερ συνταγές για φυσικές μάσκες και τα οφέλη τους.

 

 

Ενισχύουμε την εσωτερική μας δύναμη.

Οι τοξίνες που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο κακής διατροφής και τρόπου ζωής. Πολλές φορές δηλητηριάζουμε εμείς οι ίδιοι τον οργανισμό μας κάνοντας άσχημες σκέψεις, που οδηγούν σε παραπάνω στρες και τοξίνες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η γυμναστική αλλά και το meditation μας βοηθούν να αποτοξινωθούμε και να καθαρίσουμε το σώμα και το πνεύμα μας. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!