Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ανήκουν τα μανιτάρια στην κατηγορία των super foods;

Ανήκουν τα μανιτάρια στην κατηγορία των super foods;

Φυσικά και ναι! Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες των μανιταριών, που τα καθιστούν θαυμάσια διατροφική επιλογή.

 

Τα μανιτάρια ανήκουν στην κατηγορία των μυκήτων, κάτι που δεν πρέπει να σε αποτρέπει από το να τα εντάξεις στη διατροφή σου. Είναι μια ειδική κατηγορία super foods που θα σε βοηθήσουν και στο θέμα του βάρους, αλλά και θα ενισχύσουν την υγεία σου. Αποτελούν μεγάλη πηγή βιταμίνης D, την οποία και χρειαζόμαστε περισσότερο αυτήν την περίοδο, λόγω καιρικών συνθηκών.

 

 

Το γεγονός ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν μια ισορροπημένη ποσότητα φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων τα καθιστά σημαντικό “όπλο” για την προσπάθεια διατήρησης ή απώλειας βάρους. Καταφέρνουν να ενισχύσουν τον οργανισμό με ενέργεια, περιορίζοντας την πρόσληψη βάρους και αυξάνοντας τον κορεσμό μετά από κάθε γεύμα.

Θεωρούνται καλό υποκατάστατο για μείωση του κρέατος, νόστιμο σνακ και υγιεινό ορεκτικό. Περιλαμβάνουν χαλκό, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη B, φυλλικό οξύ και ψευδάργυρο. Ολοκληρώνοντας, θα τονίσουμε ότι τα μανιτάρια είναι και πηγή σεληνίου, ενός μετάλλου που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλοντας σε ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.