Home / Wellness  / Health  / Ανάλυση DNA: Η δική σας αλήθεια!

Ανάλυση DNA: Η δική σας αλήθεια!

dna cozyvibe

Αποτελεί την νέα αγαπημένη μέθοδο των διασήμων και των διασημότερων αθλητών κι έρχεται από το μέλλον…

 

Όλοι  οι άνθρωποι είμαστε κατά 99% ίδιοι. Το 0,1% είναι αυτό που μας διαφοροποιεί.  Αφού λοιπόν δεν είμαστε το ίδιο γιατί να τρεφόμαστε και να γυμναζόμαστε με τον ίδιο τρόπο;

Αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει η επιστήμη της γενετικής μέσω της ανάλυσης του DNA σας.

Είναι γνωστό ότι τα ανθρώπινα γονίδια αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον εκφράζονται αναλόγως και συνδέονται άμεσα με διάφορες παθήσεις. Δημιουργώντας λοιπόν το κατάλληλο περιβάλλον μέσω εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου και συνταγολογίου άσκησης προλαμβάνετε σε προβλήματα υγείας αλλά και θα επιτύχετε μεγαλύτερη απώλεια βάρους πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες να την διατηρήσετε, βελτιώνοντας παράλληλα και τα επίπεδα της φυσικής σας κατάστασης. Η πρόληψη από πολλούς αποκαλείται ως η ιατρική του μέλλοντος!

 

Πώς γίνεται;

Ο εξειδικευμένος και πιστοποιημένος επαγγελματίας υγείας με την χρήση ενός βαμβακοφόρου στυλεού ( μπατονέτα) συλλέγει από το εσωτερικό του μάγουλου κύτταρα τα οποία αποστέλλονται προς ανάλυση, διατηρώντας την ανωνυμία σας και διαφυλλάσοντας τα προσωπικά σας δεδομένα. Τόσο εύκολα!

dna cozyvibe 2

Γιατί γονιδιακή διατροφή;

Τα αποτελέσματα είναι τελείως εξατομικευμένα κι έτσι θα μάθετε μεταξύ άλλων ποιες τροφές σας πειράζουν, ποια είναι η ευαισθησία σας στους υδατάνθρακες, στο αλκοόλ, στην καφείνη, στο αλάτι και άλλα. Επίσης ποια είναι η ανοχή σας στην λακτόζη, στην γλουτένη και ποιες οι ανάγκες σας σε βιταμίνες, αντιοξειδοτικές ουσίες και σε ωμέγα-3 λιπαρά.  Δεν πρόκειται για μια ακόμα δίαιτα, αλλά για έναν νέο τρόπο ζωής, καθώς τα αποτελέμασματα είναι για όλη σας την ζωή και η εξέταση δεν χρήζει επανάληψης.

Γιατί γονιδιακή εκγύμναση;

Τα ανθρώπινα γονίδια είναι χωρισμένα σε γονίδια δύναμης κι αντοχής. Γνωρίζοντας αυτό τον διαχωρισμό μπορείτε με την βοήθεια ενός επαγγελματία της άσκησης να μεγιστοποιείσετε τα αποτελέσματα της προπόνησής σας. Θα μάθετε επίσης ποια είναι η προδιάθεσή σας σε τραυματισμούς, ποιος ο ρυθμός της αποκατάστασής σας και άλλα.

 

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας ακούστε τον εαυτό σας και ετοιμαστείτε για μια νέα ζωή!

[email protected]

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (απόφοιτος του ΑΠΘ), Επιστημονικός Υπεύθυνος των Ακαδημιών του "Απόλλωνα Καλαμαριάς", Διεθνώς Πιστοποιημένος Personal Trainer CPT από τη NASM, DNA Fit Accredited Personal Trainer και Διεθνής αθλητής στο άθλημα της χειροσφάιρισης (handball), με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο.